Taxisok: Ha nem hatósági áron tankolhatnánk, emelni kéne a tarifát!

2022. augusztus 01. 19:11

Szombat déltől csak magánszemélyek és taxisok tankolhatnak hatósági áron, utóbbiak szövetségének elnöke meg is magyarázta, miért.

2022. augusztus 01. 19:11
null

A szombati rendkívüli kormányinfón derült ki, hogy a magánszemélyek és a taxisok maradnak azok, akik továbbra is hatósági áron kapják majd az üzemanyagot. Metál Zoltán, az Országos Taxiszövetség elnöke hétfőn meg is magyarázta, mi indokolja. Úgy fogalmazott, ha nekik is többet kéne fizetniük, akkor előbb-utóbb tarifát kéne emelniük.

Mivel sokan saját gépjármű hiányában kénytelenek a taxiszolgáltatást igénybe venni, ezért számukra komoly terhet jelentene a tarifa ismételt emelése. Véleményem szerint a kormány rezsicsökkentési intézkedései a lakosság érdekeit szolgálja”

– fejtette ki.

Metál Zoltán szerint az üzemanyagok drasztikusabb árváltozása befolyásolná a tarifaképzést, azaz tovább drágulna a taxizás, ha a taxisoknak is drágábban kéne tankolniuk. 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

 

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. augusztus 02. 15:12
békét
PGuszti
2022. augusztus 02. 11:59
A jelenlegi 700 forintos kilóméterenkénti taxiárnak nem volna szabad, hogy bármilyen problémát okozzon egy 700 forintos literenkénti benzinár. 10 l/utaskilométer fogyasztást számolva mindössze 70 forint a költség.
brekker
2022. augusztus 02. 00:26
A fentiek személyes, nem reprezantitív tapasztalatatokon és személyes ellenszenveken alapulnak. Kérem az olvasókat, ne általánosítsanak!
brekker
2022. augusztus 02. 00:10
Hosszú a rendszerváltozás (Antall) árnyéka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!