Kisebb hadsereg kíséri Nancy Pelosit Tajvanra

2022. augusztus 02. 10:43

A képviselőházi elnök hivatalos programjában ugyan nem szerepel tajvani látogatás, ám többen is úgy sejtik, hogy körútja végén a szigetországba érkezik.

2022. augusztus 02. 10:43
null

Egy USS Ronald Reagan repülőgép-hordozó (CVN-76) és egy USS Tripoli (LHA-7) könnyű hordozóhajó – fedélzetükön tengerészgyalogos F-35B Lighting II közös csapásmérő vadászgépekkel – Tajvan közelében, a Dél-kínai-tenger peremén tevékenykednek az amerikai képviselőházi elnök, Nancy Pelosi tajvani látogatása előtt – írja az Amerikai Haditengerészeti Intézet.

A Pentagon szóvivője hétfőn azt nyilatkozta az Intézetnek, hogy a hajók csak az alapvető feladataikat teljesítik a térségben, és nem a Pelosi látogatására miatt tevékenykednek a Dél-kínai-tengeren.

Azonban egy magas rangú védelmi tisztviselő azonban azt mondta az Intézetnek, hogy a hajók felkészültek arra, hogy „veszélyhelyzet esetén” huzamosabb ideig a régióban maradjanak.

A képviselőházi elnök hivatalos programjában ugyan nem szerepel tajvani látogatás, ám a CNN washingtoni és tajpeji forrásokból is úgy értesült, hogy dél-kelet-ázsiai körútja végén a szigetországba érkezik. A vizit komoly feszültséget okoz a kínai-amerikai viszonyban, hiszen Peking saját tartományának tekinti Tajvant – írja az Azonnali.

Nyitókép: US Navy Photo/USS Ronald Reagan (CVN-76)

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. augusztus 03. 09:04
.....és MI VOLT OLYAN FONTOS MEGBESZÉLNI VALÓJA tajvanon ENNEK A GUSZTUSTALAN NÉMBERNEK??...pfuj...addig addig még elsül egy ágyu...és akkor búcsuzom a fiamtol....pfuj
Tehetős Totó
2022. augusztus 03. 03:54
Bizonyára nagyon óóóócsó, s környezetkímélő!
Csigorin
2022. augusztus 02. 17:56
akkor most ot is tiltsa ki Kina ahogy az ukranok szoktak a Krimbe erkezokkel?
Jooee
2022. augusztus 02. 17:44
A seggébe lőhetnének!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!