Navracsics: A Nyugatnak meg kell értenie a kelet-európai történelmet ahhoz, hogy Európa közösséggé válhasson

2022. augusztus 23. 17:59

„Bízom benne, hogy ha saját kulturális értékeinket, hagyományainkat elmagyarázzuk nyugat-európai társainknak, akkor sikerrel fogunk járni” – fogalmazott a miniszter.

2022. augusztus 23. 17:59
null

A Nyugat-Európában élőknek meg kell érteniük a kelet-európai történelmet, hogy a kontinens valóban közösséggé válhasson - hangsúlyozta a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából kedden a Terror Háza Múzeumban a területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor azt mondta: az emléknap olyan kitüntetett jelentőségű esemény, amely lehetőséget ad arra, hogy Európa keleti fele is megmutathassa történelmét, és végre valóban kialakulhasson az európai kulturális közösség. „Bízom abban, hogy ha kitartunk a mellett, hogy saját kulturális értékeinket, történelmünket, hagyományainkat elmagyarázzuk nyugat-európai társainknak,

– közölte.    

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója arra emlékeztetett, hogy Európa két felét még mindig elválasztják a diktatúrák eltérő tapasztalatai. Hozzátette, akik ma akarnak diktatúrákat építeni, nem fegyverekkel, hanem sokkal kifinomultabb módszerekkel dolgoznak, mint elődeik. „De mi, magyarok nem hagyjuk, hogy mások mondják meg, mit és hogyan tegyünk és hogy elvegyék a szabadságunkat” – jelentette ki Schmidt Mária.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uppsala
2022. augusztus 24. 08:41
Kölcsönös megértés, tisztelet csak egyenrangúak között lehet, szerintem. Ha Magyarországnak sikerülne szociálisan, gazdaságilag magasabb szintre lépni, az sokat segítene. Az viszont nem olyan egyszerű. Ady szépen leírja a 'Hortobágy poétája' c. versében, hogy miért.
Lobodi
2022. augusztus 23. 21:42
Képmutató aljas gyarmatosítók. Nem fognak ők semmit megérteni, mivel nem is akarnak. Olcsó munkaerőt akarnak, ingyen termőföldeket és szabad piacot. Egyébként szarnak a fejünkre.
BlancoAgilon38
2022. augusztus 23. 20:49
Tibikém, neked jobban kellene tudnod: az Európai Unió sosem lesz közösség. Mert nem lehet és nem is nyílik mód ennek a megvalósítására. Nem tudom, miért mondasz hülyeségeket...
Pelso j.
2022. augusztus 23. 20:46
Európa nem kell, hogy a te homályos hablatyodat, kínos erőlködéseid megértse. Anélkül is közösség, már rég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!