Navracsics Tibor szerint az ősz második felében létrejöhet a megállapodás az uniós helyreállítási alappal kapcsolatban

2022. augusztus 23. 21:16

„Én abban bízom, hogy szeptember eleje körül már világos lesz a számunkra, hogy milyen irányban tárgyalhatunk tovább” – fogalmazott a miniszter.

2022. augusztus 23. 21:16
null

„Nem rajtunk múlik a kompromisszum. A válasz, én úgy gondolom, hogy egy olyan jó válasz a magyar kormány részéről, amely a folyamatos tárgyalások révén az Európai Bizottság számára is kielégítő lehet, de várjuk meg az ő értékelésüket” – mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az atv.hu-nak adott interjújában..

Tegnap járt le a magyar kormány határideje arra, hogy válaszoljon az Európai Bizottság kérdéseire a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban. A válaszlevelet Varga Judit igazságügyi miniszter küldte el. Gulyás Gergely a keddi kormányinfón azt mondta, hogy a Bizottság összes javaslatában kompromisszumra jutottak, valamint nincs olyan szigorítás, „ami nekünk fájdalmas lenne”, mert

 „Együtt készítettük a válaszlevelet. Igazából nem annyira tematikailag vannak új területek, hanem további, egyrészt a pontosító kérdésekre adott válaszok, másrészt pedig olyan megoldások, amelyek lehetővé teszik azt, hogy minden garanciát megadjunk arra, hogy az uniós forrásokat átlátható, kiszámítható és hatékony módon fogjuk elkölteni” – fogalmazott Navracsics, aki szerint „nem bukkant elő új téma”.

A miniszter szerint a jogállamisági eljárás esetében – amire Varga a választ küldte – a Bizottságnak egy hónapon belül válaszolnia kell. „Én abban bízom, hogy szeptember eleje körül már világos lesz a számunkra, hogy milyen irányban tárgyalhatunk tovább vagy

adott esetben maga a megegyezés is már megjelenhet”

– jelentette ki Navracsics.

A miniszter ugyanilyen bizakodó a hétéves költségvetéssel kapcsolatban is: mint mondta, abban bízik, hogy „ez is valamikor az ősz első felében akár megvalósulhat”, a helyreállítási alappal kapcsolatos kérdéseket pedig még az ősz második felében szeretnék megoldani.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. augusztus 25. 11:35
Pénz aszály után pénz eső jön. Logikus. Ennyi támogatást simán megérdemelnek a pedagógusok,a magyarok! Visítozás lesz a libbcsikommcsi oldalon! Szórakozzanak ők is.
mysstes
2022. augusztus 24. 14:31
én azt nem értem, hogy ha nekünk sürgős a megállapodás, és az, akkor miafaszért az utolsó pillanatban küldjük el nekik? az ő válaszadási idejük, csak onnantól kezdve kezd el ketyegni...
vbandi
2022. augusztus 24. 09:53
Navrasics ébren ne álmodjál, lófaszt se kapunk! HUXIT!!!
NoFace
2022. augusztus 24. 08:29
Nem hiszek én az EU vezetőinek! Már számtalanszor bizonyították aljasságukat! Majd kitalálnak újabb hazugságokat, hogy ártsanak. Ne feledjük, igazság csak egy van, jó esetben, a hazugságok sora meg végtelen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!