Lövések érték a zaporizzsjai atomerőművet

2022. augusztus 05. 21:51

A felek egymást vádolják.

2022. augusztus 05. 21:51
null

Az orosz védelmi minisztérium azt közölte: kis híja volt, hogy az ukrán erők lövései miatt radioaktív szennyezőanyag kerül a környezetbe. De így is lecsökkent az egyik reaktor termelőkapacitása, egy másik áramellátása pedig megszűnt. Sőt, a közeli Enerhodar városban áramkimaradást és vízellátási gondokat okozott az erőmű sérülése – olvasható a minisztérium közleményében.  

Enerhodar az orosz hadsereg kezén van március eleje óta, és Moszkva által kinevezetett vezetés irányítja. Az erőműben azonban ukrán szakemberek dolgoznak továbbra is. Az ukrán állami atomenergiaipari vállalat, az Energoatom a nap folyamán azt közölte, hogy az orosz hadsereg lövései eltalálták az erőművet, de az továbbra is működik – a hat reaktorból kettő termel –, és nincs radioaktív sugárzás.

(MTI)

Nyitókép: Ed Jones/AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. augusztus 06. 16:27
Mindenki tudja, hogy az ukránok voltak. A ballibsi médiahálózat is. Mivel a Mandiner állítólag nem része, jobban tenné, ha magasról szarná le az atlantista "elvárásokat".
Highlander07
2022. augusztus 06. 15:20
Hülye ostoba debil ukránszopó mandiner, miért olyan nehéz leírni az igazságot, hogy az ukránok voltak?
remi
2022. augusztus 06. 14:44
Ma újból lőtték Energodart az ukránok, ezúttal GRAD rakétavetővel.
csulak
2022. augusztus 06. 14:02
ukrajna balfasz ha azt hiszi ,hogy az oroszok lovik az atomeromuvet !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!