Rátóti Zoltán kirúgta Karsai Györgyöt, az SZFE doktori iskolájának vezetőjét

2022. augusztus 26. 18:28

Azonnali hatállyal menesztették.

2022. augusztus 26. 18:28
null

Rátóti Zoltán rektor pénteken menesztette a Színház- és Filmművészeti Egyetem, azaz az SZFE doktori iskolájának vezetőjét. Karsai György a Népszavának ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a rektor egy találkozóra hívta, ahol egyoldalú, indoklás nélküli felmondást adott át neki. 

Karsai a lapnak elmondta, miután nem írta alá, megkérdezte az egyetem vezetőjét, hogy miért rúgják ki, megkérte Rátótit, hogy indokolja lépését, ám a rektor annyit közölt, nem tartozik magyarázattal. Az iskola megerősítette a doktori iskola menesztéséről szóló híreket.

Az egyetem vezetése további szakmai sikereket és jó egészséget kíván Karsai György professzor úrnak”

– közölték.

Karsai György 1996 óta dolgozott az egyetemen. 

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner.hu

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. augusztus 28. 10:41
Na és?
KBA98
2022. augusztus 27. 11:43
Azért arra kíváncsi lennék, hogy az SZFE-n hogy osztogatják az egyetemi rangokat? Ugyanis régen volt a : központi gyakornok, aztán egyetemi tanársegéd, aztán az adjunktus, aztán a docens, aztán a professzor! Némelyik előrelépéshez tanulmányok is kellettek, persze a régi MTA alapján!
madar299
2022. augusztus 27. 09:24
Minek nekünk ez a rabbi képző , mikor a legnagyobb szinészeink az ilyen helyekre be se tették a lábukat , a közönség majd eldönti hogy ki a szinész és ki nem az . Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc , Latinovits Zoltán , Páger Antal , Soós Imre , . . .
Agnieszka
2022. augusztus 27. 09:16
Akik torkig vannak a Gyurcsány házaspárral és azzal, h. igaz, választott, de magyar ellenzéki EU-s képviselők sikeresen kiküzdötték a hazugságaikkal- h. Magyarország NE kapja meg az EU-s pénzeket, azok most ezt a lépést a 4. kétharmad után helyeslik. Még az is szóba kerül, h. ez a Karsai melyik felekezetből jött. Elég általános az a vélemény, h. mindenki jobban járt volna, ha az Oroszországból történő, XIX. sz-i kirajzás NEM áll meg a Monarchiában, de továbbmegy, mondjuk, a kies és mindig demokrata Dániába és hasonló, jobb helyekre, de muszáj hangot adni az általános ellenszenvünknek, ami többé-kevésbé kölcsönös? Semmilyen tudományos, művészeti teljesítmény NEM fedi el, csak a mában maradva, a politikai aknamunkát MINDEN lehetséges fórumon, a hosszú idő után végre gazdaságilag eredményes Orbán kormány ellen. Vannak szeretve tisztel kivételek, de NAGYON NEM jellemzően. Sokkal több a Gábor György, mint a Türelem, sajnos. Viszont mi lett volna, ha kivárják ennek a tanévnek a végét? Mi lett volna, ha a meteorológusokkal is várnak egy negyedévet? Mi lett volna, ha a KATÁ -t januártól módosítják, v. ha mégis az adózási év közepén, jobban el van magyarázva és esetleg önkritika gyakorolva, h. már előbb lépni kellett volna, de most már muszáj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!