Budapesti energiacsomag: íme Karácsonyék megszorításai!

2022. augusztus 31. 13:02

„Nincs más út, csak ez lehet a felelős és okos válasz az energiaválság és a klímaválság egymást erősítő hatásaira” – írta a főpolgármester közösségi oldalán.

2022. augusztus 31. 13:02
null

„Elfogadtuk Budapest Első Energiacsomagját, amely csökkenti a közszolgáltatások működtetésének költségét és növeli a főváros energiaellátásának biztonságát” – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely, aki azt is kifejti: az új csomag lényege, hogy 

A főpolgármester szerint a csomagnak számtalan része van, ezek közül az alábbiakat emeli ki:

  • A Fővárosi Önkormányzathoz tartozó épületeket nyáron nem lehet 25 C foknál hűvösebbre hűteni, télen pedig 21 C foknál melegebbre fűteni, kivéve az idősotthonokat és az ápolási tevékenységet végző intézményeket.
  • A fővárosi díszkivilágítás napi 2 órával rövidebb lesz és a közvilágításban 2024 végéig újabb 19 ezer elavult lámpatest cseréjére kerül sor, ez 40%-os energiamegtakarítást jelenthet majd lámpatestenként.
  • Budapest csatlakozik a „Városok energiamegtakarítási sprintje” kezdeményezéshez, amelyben Európa nagyvárosai osztják meg egymással legjobb ötleteiket és gyakorlataikat.
  • A napelemes fejlesztések támogatására állandó lakossági tanácsadó irodát létesítünk.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. szeptember 06. 19:33
Már csak azt kérdezem, hogy ezt kik szavazták meg? Mi újság van az 40-50 főnyi tanácsadó "fizetésével"
Kristály
2022. szeptember 01. 06:51
Energiacsomagként megvonni tőled tőletek a levegőt az élelmet mert ti vagytok egy nagy természeti szenyezés.
tetx
2022. augusztus 31. 18:41
A parazita, tolvaj siserehad tanácsadóid mikor lesznek megtizedelve? Jámbor geci közpénzből munkaidejét azzal töltötte, hogy országgyűlési kampányát csinálta. Korányi olyan külföldi szervezetet vezet ami gyaníthatóan illegális kampányfinanszírozással próbálta befolyásolni az országgyűlési választásokat. És van még vagy 50 másik amit etetnünk kell, és feltételezhetően hasonló odaadással dolgozik. értünk? értjük. Már ezzel többet spórolna a Főváros, mint a legértelmesebb ötlettel, az izzócserével. a bullshit meg szóra sem érdemes.
nempolitizálok
2022. augusztus 31. 18:03
Tarlós két hónap alatt több eredményt ért el, mint ezek 3 év alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!