A finn miniszterelnök drogtesztet csináltatott a kiszivárgott bulivideók után

2022. augusztus 19. 18:41

Így akarja tisztázni magát.

2022. augusztus 19. 18:41
null

Sanna Marin finn miniszterelnök pénteken tartott sajtótájékoztatót a héten kiszivárgott bulivideói miatt. A politikusról több felvétel készült, amin finn hírességekkel együtt szórakozik, énekel, táncol, a hét utolsó munkanapján pedig már olyan videók is kikerültek, amin egy férfi ölelgeti egy szórakozóhelyen, miközben férje és gyermeke van. 

A 36 éves kormányfő kijelentette, drogtesztet is csináltatott, hogy tisztázza magát, aminek eredménye a jövő héten érkezik meg. A hét elején egyszer már leszögezte, csak kis mennyiségű alkoholt fogyasztott az ominózus esteken, kábítószert pedig egyáltalán nem szedett. A finn ellenzék azután jött elő a drogváddal, hogy a képsorokon hallani beszélgetésrészleteket, amelyek alapján arre a következtetésre jutottak, hogy Marin kábítószerezhetett. 

A miniszterelnök elmondta, nem csinált semmi törvénybe ütközőt, tinikorában sem használt drogokat. Egy újságíró megkérdezte tőle, ha arra lett volna szükség, hogy hirtelen fontos döntéseket hozzon, képes lett-e volna rá, mire Sanna Marin úgy válaszolt, nem emlékszik egy olyan esetre sem, mikor hirtelen az éjjel során kellett volna munkába mennie. 

Jól voltam, jó állapotban voltam, köszönöm! A buli napján egy megbeszélés sem volt betervezve”

– mondta, majd azzal folytatta, tisztában volt, hogy videóra veszik, ám a zavarja, hogy nyilvánosságra kerültek a képsorok. 

Marin ezután elmondta, bízik abban, hogy az emberek rájönnek, hogy a munkát és a szabadidőt el lehet választani. A pénteken kikerült videón Marint egy Olavi Uusivirta nevű finn popsztár ölelgeti, majd megcsókolja a nyakát.

Egy újságíró megkérdezte, egy nyakcsók látható-e a képen, mire a miniszterelnök kijelentette,

nincs és nem is történt semmi olyan, amit ne mondana el a férjének.

A finn közvélemény megosztott az ügyben, a politikus bírálói szerint egy vezető politikus nem mutatkozhat így. Sanna Marin a sajtótájékoztatóra amúgy rendkívül visszafogott ruhában jelent meg. 

Nyitókép: Roni Rekomaa/Lehtikuva/AFP

Összesen 299 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kuka utas
2022. augusztus 20. 21:21
Én dugnám, mint a lopott biciklit
Szandras
2022. augusztus 20. 11:49
A kutya is jó dolgában veszik meg, nemhogy a liberálisok!
PlutarkhoszCatoMedHabilDebil
2022. augusztus 20. 09:19
Két dolog biztos. Ez a hölgy egy két lábon járó biztonsági kockázat több szempontból is. Több férfival látták együtt. Ők kik voltak? Csak egy legyen köztük beszervezett ember. Épp most lettek NATO tagok. Ez ebből a szempontból kockázat. A helyszín és a tömeg miatt a hölgy személye nem biztosítható az arra szolgáló szakszolgálatok által. Ez felelőtlenség. Egy dologra viszont biztosan rávilágít ez az eset. Nevezetesen arra, hogy a hölgy Finnország miniszterelnökeként teljesen súlytalan emberileg is és politikailag is. Máskülönben biztosan jobban kellene őrizni.
optimiska
2022. augusztus 20. 09:16
Tini marad mindig elnöknek nagyon gyönge.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!