Szombat este magyar színekben világítják meg a brassói feliratot

2022. augusztus 20. 12:12

Nem mindenki örült a városháza döntésének, amellyel a város a legnagyobb, 16 ezer fős magyar kisebbségét tisztelte meg.

2022. augusztus 20. 12:12
null

Magyarország augusztus 20.-i államalapítási ünnepe alkalmából szombat este piros, fehér, zöld, azaz magyar színekkel fogják megvilágítani a Brassói feliratot a Cenken, illetve a Brassói Városháza épületét – jelentette be a brassói önkormányzat Facebook-oldalán. A Transtelex azt írja: a bejegyzés alatti hozzászólások szerint nem mindenki örült a városháza döntésének, amellyel a város legnagyobb, 16 ezer fős magyar kisebbségét tisztelte meg.

– írta az egyik hozzászóló. Egy másik meg egyenesen Magyarországra küldte volna azokat, akiknek fontos a magyar állam zászlaja, de olyan is akadt, aki annak örült, hogy az „olasz” zászló színei megjelentek Brassó fölött. Szerencsére bőven akadtak ennél pozitívabb hozzászólók is, akik a román etnikumból is helyeselték a döntést.

Brassó kapcsán egyébként érdemes megjegyezni, hogy a 2020-as önkormányzati választások alatt Coliban Allen USR-s (Mentsétek meg Romániát Szövetség) szerzett polgármesteri mandátumot. Az RMDSZ viszont csak a szavazatok 2,4 százalékát szerezte meg, így nem jutott be a helyi önkormányzatba. Emiatt az RMDSZ központi szervezete a brassói szervezetben elnök cserét rendelt el.

Nyitókép: Facebook

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2022. augusztus 22. 12:11
Végre egy civilizált döntés. Persze ez kb. 100 intézkedésből 1, a többi 99 sajnos még mindig az elnyomás eszköze, de a brassói önkormányzatnak ettől függetlenül jár a köszönet és a dicséret..
Willard
2022. augusztus 21. 07:06
Kiírják románul és megvilágítják "magyar színekkel". Meddig is ? Egy napig ? A képmutatás magasiskolája.
Akitlosz
2022. augusztus 20. 19:30
Magyarul persze továbbra sincsen kiírva.
csulak
2022. augusztus 20. 18:43
Na erre kivancsi vagyok ! Ha megvalosul akkor koszonjuk szepen ! ..ha nem akkor esment hazudott az olah!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!