Zelenszkij menesztette az ukrán főügyészt és a biztonsági szolgálat vezetőjét

2022. július 17. 22:21

Az ukrán elnök folytatta a nagykövetekkel megkezdett sort.

2022. július 17. 22:21
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap este kiadott rendeletével felmentette tisztségéből Irina Venegyiktova főügyészt és Ivan Bakanovot, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetőjét.

Az ukrán államfő hivatalának honlapján megjelent dokumentumok szerint

Venegyiktova menesztésénél a hadiállapot bevezetéséről szóló törvényre, Bakanov menesztésénél pedig az ukrán fegyveres erők fegyelmi eljárására hivatkozott.

Venegyiktova tisztségét ügyvivő jelleggel eddigi helyettese, Olekszij Szimonyenko fogja ellátni.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál Bakanov menesztésével összefüggésben felidézte a Politico című amerikai lap június 24-i cikkét, miszerint Zelenszkij már akkor fontolgatta az SZBU vezetőjének felmentését egy sor sikertelen művelet és Herszon megye elvesztése miatt. Zelenszkij akkor azzal reagált erre az értesülésre, hogy az SZBU, vagy bármely más rendvédelmi szerv vezetésének leváltása ezek tevékenységének felülvizsgálatától függ.

(MTI)

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2022. július 18. 07:44
Mire lehullanak a levelek, addigra Zelenszkij is távozik a Bahamákra. Valahol el kell költenie az a sok pénzt, amit összeharácsolt.
vbandi
2022. július 18. 07:18
Magát menesztené már!
Gyzoltan
2022. július 18. 06:26
"Zelenszkij menesztette az ukrán főügyészt és a biztonsági szolgálat vezetőjét" Ügyes! Muszáj neki új közvetlen környezetet teremteni, mert a sorban leváltott régiek már rádöbbentek, hogy Zelenszkij nem több, mint egy zsidó pojáca, az internacionalista cionizmus szolgálatában! -aki egy húron pendül az EU zsidó vezetőivel, akik szavazatukkal igazolják, hogy nemzetállamuk nemzeti vezetői is egyben...
pepita
2022. július 18. 03:48
"menesztette" és utána le is tartóztatta őket?? vagy csak azonnal a frontra küldi őket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!