Vlagyimir Putyin egy évig készülhetett a háborúra

2022. július 02. 14:52

Olaf Scholz arra számít, hogy Putyin hosszú ideig folytatni tudja a háborút.

2022. július 02. 14:52
null

Vlagyimir Putyin legalább egy évig készült az ukrajnai háborúra, mielőtt elindította volna – fogalmazott Olaf Scholz német kancellár a CBS-nek adott interjújában.

A német kancellárt arról kérdezték, hogy szerinte Oroszországnak mekkora tartalékai vannak, folytathatja-e Putyin évekig a háborút, mire Scholz azt mondta: ezt senki sem tudja, de a jelek arra mutatnak, hogy

Putyin alaposan megtervezte és előkészítette ezt a háborút.

„Évekig tartó háború”

„Én úgy vélem, hogy az orosz elnök azt a döntést, hogy elindítja ezt a háborút, már egy évvel a megkezdése előtt meghozta. De az is lehet, hogy még annál is korábban, mivel alaposan felkészült rá. Ezért arra számítok, hogy hosszú ideig folytatni tudja majd ezt a háborút” – fogalmazott Olaf Scholz.

A teljes interjú vasárnap jelenik meg a CBS Face the Nation című műsorában jelenik majd meg.

 

Nyitófotó: AFP

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. július 03. 10:29
Ezt nem hiszem el! Putyin nem hülye, a "fejlett nyugat" ezt a háborút kiprovokálta a Soros családdal az élen!
CsakOlvas
2022. július 02. 20:32
Amikor megtörtént a "Majdan esemény", és az eladdig megnyugtatónak látszó béketörekvés egy Amerikából pénzelt, orvul támadó eseménnyé vált, nos azóta volt ideje Putyinnak tervezni. És egyezkedni, mely nem sok sikerrel járt. Mára nyilvánvaló, hogy az Egyesült Államok felfuvalkodottságában az összes földi erőforrást birtokolni akarja, és nem fél az erőszak alkalmazásától -pusztán üzleti okokból. Ha valaminek véget kell vetni, akkor ennek a törekvésnek, mert ez valóban totális pusztítással fenyeget.
Nabakker
2022. július 02. 20:26
Hát nem egy hülyegyerek :)
hátakkor
2022. július 02. 19:40
Egy évig készült a háborúra RaszPutyin és ezt senki nem vette észre??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!