Rakétatalálat érte Közép-Ukrajnát, legkevesebb huszonketten haltak meg

2022. július 14. 17:10

Vinnicja nyolcszáz kilométerre van a frontvonaltól, most mégis rakétatámadás érte, melyben legkevesebb 22 ember vesztette életét.

2022. július 14. 17:10
null

Közel kéttucat ember vesztette életét csütörtökön Vinnicjában, mikor egy orosz rakéta csapódott egy lakó- és irodaövezetbe. A támadás azért is megrázó, mert utoljára márciusban voltak komoly támadások a városban, amikor az orosz hadsereg a földdel tette egyenlővé a település repterét. 

A támadásban a hivatalos adatok szerint legalább százan megsérültek, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök terrorcselekménynek titulálta a csütörtöki támadást. A BBC jelentése szerint a rakéta egy kilencemeletes irodaház előtti parkolóba csapódott helyi idő szerint 10:50-kor, azonban több lakóépület is megsérült a 370 ezres városban. Az orosz védelmi tárca közben kiadott egy közleményt, melyben tagadták, hogy civileket lőttek volna. 

Az ukrán elnök hivatala szerint egy Kalibr típusú rakéta csapódott be, melyet feltehetőleg egy Fekete-tengeren lévő tengeralattjáróról lőhettek ki. 

Nagyon kevés az esélye, hogy bárkit élve találjunk meg a romok alatt

– nyilatkozta az egyik helyi tévének a mentőszolgálat helyszínen lévő tagja. 

Dmitro Kuleba külügyminiszter háborús bűnökkel vádolta meg Oroszországot a vinnicjai támadást követően és közösségi oldalán azt írta, hogy minden egyes könny- és vércseppért a vádlottak padjára fogják helyezni az orosz háborús bűnösöket. Csütörtök este a helyi koncertteremben lépett volna fel a Roxolana nevű ukrán popénekes, ám a koncert elmarad, mivel az épület is megsérült a támadásban. Instagram-oldalára az előadó kirakott egy posztot, melyben arról ír, hogy a stábjából egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült és az életéért küzd. 

Nem felejtünk

– írta. 

Kiemelt kép: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. július 16. 17:21
Nem valami fegyverbiznisz zajlott ott éppen?Véletlenül?
tintapaca
2022. július 15. 10:44
Putyin csak Ukrajnát kéri azért, hogy ne tegye tönkre gazdaságilag az Európai Uniót. A Brüsszelitáknak és Scholznak ezen kellene gondolkodnia.
bagira
2022. július 15. 05:57
Aki ma fegyvert szállít Ukrajnának, az aljas, potenciális gyilkos.
5m007h 0p3ra70r
2022. július 15. 01:04
Az orosz terroristák megterrorkodták az ukrán terroristákat. Ez a faszi már a végét járja, zavaros picit mint a kétnapos murci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!