Putyin már a börtönökben is toboroz katonákat

2022. július 05. 18:50

Értesülések szerint az önkéntes katonai szolgálatért több mint egymillió forintnak megfelelő rubelt ígértek.

2022. július 05. 18:50
null

Szentpétervári úgynevezett büntető kolóniákban kezdtek „önkénteseket” toborozni a Wagner-zsoldoscsoportba. Moszkva ugyanis elítélteket akar az ukrán frontra küldeni – írta a Kárpáthír a Korrespondent ukrán hírportálra hivatkozva.

A portál kitért arra, hogy két, szentpétervári büntető kolóniában a büntetésüket töltők elítéltek rokonai arról számoltak be, hogy hat hónap „önkéntes” katonai szolgálatért 200 ezer rubelt (1,2 millió forintot – szerk.) és amnesztiát ígértek a raboknak, ha élve visszatérnek a háborúból.

A beszámoló szerint a jelentkezőket rabomobillal szállítják az orosz-ukrán határra.

Az eddigi sajtóértesülések szerint a kolóniákban 200-an vették fontolóra az ajánlatot, de végül csak 40-en jelentkeztek.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. július 05. 22:22
Reméljük, sokan közülük Ukrajnán át Magyarországra szöknek! Itt úgyis biztonságban lennének, mint Gruevszki.
zakar zoltán béla
2022. július 05. 22:04
NYT WP CNN 444...?
Kivűlálló
2022. július 05. 21:09
Elég korrekt ajánlat, főleg a halálraítéltek körében! "A piszkos 12" című film is erről szól..! Azt most hagyjuk, hogy van egy kis "Fake News" szaga, de ha igaz lenne, szerintem nem rossz ajánlat egy súlyos bűncselekményért elítéltnek! Jóvá teheti a bűneit! Amúgy meg..., megtehetnék, hogy csak húznak egy zsákot a fejükre, nem ígérnek semmit, hanem csak viszik a frontra (mint ahogy, lassan az ukránok csinálják a hétköznapi lakossággal...)! Ha túléli szabad, ha nem, akkor sem veszít rajtuk senki! Nincs papírmunka sem utánuk! Pont!
Micó
2022. július 05. 20:51
Rendben van. Biztos harciasak. Éppen ez kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!