Egy meleg pornósztárnak emelnének szobrot Odesszában

2022. július 14. 15:13

Nagy Katalin szobrának helyére.

2022. július 14. 15:13
null

Elérte a 25 ezer aláírást az a petíció, amellyel azt szeretnék elérni, hogy Nagy Katalin szobrát egy meleg ukrán pornószínészére cseréljék le. A petícióban öt okot is felsoroltak, hogy miért kellene az 1762 és 1796 között hatalmon lévő orosz uralkodónő szobrát lebontani – írta a Humenonline.

A petícióban azt írták 

majd így folytatták: „már maga az emlékmű felállításának ténye is szörnyű hiba volt, és minden nap, ameddig fennáll, azt jelzi, hogy Odessza az orosz kulturális befolyási övezetben van” – írta a portál.

„Odessza nem az orosz kultúra része, hanem saját kultúrával és humorérzékkel rendelkezik”

A Herrington-szobor a petíció szerint „egyértelmű üzenetet küld arról, hogy Odessza nem az Orosz Birodalom provinciális városa”, és hogy „Odessza nem az orosz kultúra része, hanem saját kultúrával és humorérzékkel rendelkezik”. Továbbá „egyértelmű jelzés lenne, hogy Ukrajna támogatja az LMBTQ-közösséget, és nagyon népszerű turisztikai látványossággá válna” – tették hozzá. 

A 2018-ban elhunyt Herrington azt követően került a pornóiparba, hogy megnyerte a Playgirl magazin Real Men of the Month versenyét, és sikeres karriert futott be a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején. A filmezést azért hagyta abba, hogy testépítői karrierjére koncentrálhasson. 2018-ban, 49 évesen hunyt el autóbalesetben – idézte fel a Humenonline.

 

Az ukrán törvények szerint minden olyan petíciót, amelyet több mint 25 ezren írnak alá, az elnöknek 10 napon belül meg kell vizsgálnia. A napokban egy másik petíció is elérte ezt a számot, amely a házassági egyenlőség ügyét célozza meg.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. július 15. 15:52
Vannak népek, akik feltalálóikra, művészeikre, mostanában már sportolóikra büszkék. Meg vannak, akik az aktivistákra és pornószínészekre. Kinek mit intéz a kormánya.
kikicsoda
2022. július 15. 12:45
Megérdemlik. Hajrá!
Spiltyu
2022. július 15. 12:11
Jó ötlet!
Ólat a trolloknak
2022. július 15. 09:31
Kinek mi az érték, ugyebár..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!