Videón a Nagy-Britanniában kiképzett ukrán katonák

2022. július 12. 22:06

A tervek szerint akár 10 ezer ukrán fegyverest is kiképezhetnek a szigetországban.

2022. július 12. 22:06
null

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma osztotta meg azokat a felvételeket, amelyeken ukrán katonák vesznek részt az Egyesült Királyságban tartott gyakorlatokon – írta az Index a Sky News értesüléseire hivatkozva.

A múlt héten a brit tárca arról számolt be, hogy

az ukrán katonák első évfolyama megérkezett az Egyesült Királyságba harci kiképzésre.

Már akkor is hozzátették, közülük sokan nem rendelkeztek korábbról katonai tapasztalattal.

Akár 10 ezer ukrán katonát is kiképezhetnek a britek

Az első néhány száz újonc Nagy-Britannia különböző helyszínein részesül oktatásban annak a programnak az első szakaszában, amelynek célja, hogy akár 10 ezer ukrán katonát képezzenek ki fegyverkezelésre, harctéri elsősegélynyújtásra és járőrözési taktikára – idézte fel a portál.

Ez része az Ukrajnának nyújtott szélesebb körű támogatási csomagnak, amely 2,3 milliárd font értékű páncéltörő fegyvereket, rakétarendszereket és egyéb hardvert tartalmaz – jegyezték meg. 

„A brit hadsereg világszínvonalú szakértelmét felhasználva

– idézte Ben Wallace brit védelmi minisztert az Index.

A minisztérium felvételeit alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. július 14. 18:37
Gyorsan kiképezték őket. Most már a dombnak felfelé is tudnak futni.
Akitlosz
2022. július 13. 14:14
Jó, hogy készülnek ilyen videók róluk, mert sokukról ez lesz az utolsó képek egyike. A katonákat szokás lefényképezni frontra indulás előtt, hogy legyen róluk utolsó emlék.
Brandon the great Negro
2022. július 13. 10:20
Tízezret... akár! A videón jó ha két tucat katona van. Ez az a Ministry of Defense amelyiknek egy szivárványzászló van a nyitóoldalán?
airmax
2022. július 13. 09:54
Persze, hogy a HIMARS rendszert három hét alatt úgy elsajátítják az ukrán katonák, hogy ma már nagy pontossággal lövik ki az orosz lőszerraktárakat... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Azok az ukrán katonák akik ezt megtették egy hangot sem tudnak ukránul... És lefogadom hogy éveket töltöttek az amerikai, vagy a britt hadseregben... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!