Ukrajna leggazdagabb embere lemond médiabirodalmáról az állam javára

2022. július 11. 18:21

Rinat Ahmetov döntését az oligarchaellenes törvény hatályba lépésével indokolta.

2022. július 11. 18:21
null

 Az erről szóló közleményt az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint Rinat Ahmetov vállalata, a System Capital Management (SCM) honlapján hozta nyilvánosságra. Ebben közölte, hogy még a héten kivonja az SCM befektetési társaságot a médiapiacról. A vállalat médiaholdingja, a Media Group Ukraine az állam javára lemond az összes műsorszórási és műholdas televíziós engedélyéről, valamint az ukrajnai nyomtatott sajtótermékeiről is. Ezzel együtt a médiaholdig online tevékenysége is megszűnik.

Ahmetov

a döntést az oligarchaellenes törvény hatályba lépésével indokolta.

A jogszabály egyebek mellett tiltja, hogy a közéletben jelentős gazdasági és politikai súllyal rendelkező személyek – oligarchák – olyan túlzott befolyásolással bírjanak a közvéleményre, amely fenyegeti a nemzetbiztonságot. 

Ahmetov nem tartja magát oligarchának

Az üzletember – mint hangsúlyozta – nem tartja magát „oligarchának”. Ugyanakkor a médiavagyon értékesítésére a törvényben meghatározott hat hónapos időszak, valamint az Ukrajna elleni orosz agresszió nem teszi lehetővé, hogy az SCM piaci feltételekkel értékesítse a médiaholdinghoz tartozó televíziókat és újságokat – magyarázta.

Ahmetov emlékeztetett arra, hogy a médiaholding tíz televíziós csatornából, internetes kiadványokból és nyomtatott sajtóból, valamint egy „modern produkciós média-ökoszisztémából áll”. A belefektetett beruházások összértéke meghaladta az 1,5 milliárd dollárt.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. július 12. 05:33
Tehetett mást? A médiának, mint hatalmi alaptényező, zsidó kézbe kell kerülnie! Ez alapkövetelmény minden zsidók által megszállt országban!
tetx
2022. július 11. 21:10
önként és dalolva...
Gèbi
2022. július 11. 21:00
demokratikusan, jogállami módon szóltak neki, hogy ajánlja fel szépen a vagyonát..............................vagy baj lesz
briganti
2022. július 11. 20:41
Még egy filantróp......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!