Ukrajna megerősíti a határvédelmét Fehéroroszország felé

2022. július 01. 12:54

Német értesülések szerint Fehéroroszországban „burkolt mozgósítás” folyik.

2022. július 01. 12:54
null

Olekszandr Motuzjanyik, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője Facebook közösségi oldalon közölte, hogy Fehéroroszország fából készült harckocsimodelleket telepített az ország Ukrajnával közös határszakaszára. A szóvivő szerint Fehéroroszország ily módon ellenőrzi a fegyveres erők készültségét a területen – számolt be a Kárpátalja.ma (a NEXTA online portál értesüléseire hivatkozva).

A portál szerint az ukrán szóvivő kiemelte, hogy a belarusz Gomel és Breszt megyékben – amelyek az ukrajnai Csernyihiv, Kijev és Rivne-Volinij régiókkal határosak – körülbelül hét zászlóalj is részt vesz a határ védelmében.

Az ukrán katonai vezetés szintén megerősítette állásait az ukrán-fehérorosz határon

 – írták az ukrán vezérkartól kapott információkra hivatkozva.

Burkolt mozgósítás folyik Fehéroroszországban

A portál beszámolt a német n-tv hírcsatorna arról értesüléséről is, mely szerint Fehéroroszországban „burkolt mozgósítás” folyik. Továbbá olyan hírek is érkeztek, amely szerint a Belarusszia déli részén található Gomel régióban élő férfiaknak megkezdték a katonai behívólevelek kézbesítését – írta a Kárpátalja.ma.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Andrij Marienko

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fehér Szabolcs
2022. július 01. 16:21
Sok sikert,.....
Vakfolt
2022. július 01. 15:12
"Fehéroroszország fából készült harckocsimodelleket telepített az ország Ukrajnával közös határszakaszára" De kurvára elvannak.
Akitlosz
2022. július 01. 14:50
Helyes, annyival kevesebb ukrán jut máshova.
Szerencse
2022. július 01. 14:27
Porhintés. Honnan? Mivel erősítenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!