Semjén Zsolt: Európa nem létezhet a kereszténység nélkül

2022. július 22. 13:29

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes arról beszélt Tusnádfürdőn, hogy a kereszténység megkerülhetetlen építőköve az európai civilizációnak.

2022. július 22. 13:29
null

– jelentette ki a nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadásában Tusnádfürdőn pénteken.

Semjén Zsolt a Kereszténység a nyugati világban című panelbeszélgetésen arról beszélt, a kereszténység megkerülhetetlen építőköve az európai civilizációnak, csakúgy, mint a görög kultúra, a római jog, a zsidó etika és teológia, vagy a germán államszervezés, de ezekből az építőkövekből éppen a kereszténység építette fel az európai civilizáció ”katedrálisát”.    

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, a nyugati világ mainstream ideológiája ezt a feltevést nem fogadja el és azon igyekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, a vallást pedig ”szabadidős magántevékenységgé” formálja.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2022. július 22. 17:02
Amiről ti fideszesek beszéltek, annak semmi köze a kereszténységhez. A kereszténység nem európai, nem magyar, nem a fehér ember vallása. A kereszténység nemzeteken felülálló világvallás.
foldizs
2022. július 22. 16:22
Semjén, mint egy pedofil püspök.
Camael
2022. július 22. 14:56
20 év múlva a párizsi szabadegyetemen: Európa nem létezhet az iszlám nélkül
bogidomi864
2022. július 22. 14:55
Nem nyomozom, hogy ki mondta ki elsőre azt a mondatot, hogy senkit nem hagyunk az út szélén! Az biztos, hogy a miniszterelnök Orbán Viktor is gyakran emlegette! Tapasztalataim alapján már neki sem hittem el, mert egyszerűen hamis! Amikor A 10% kiváltságos és 90 százalék szegények országa lettünk, akkor nem is lehet igaz! A gond, hogy ezek az emberek jól ismerik ezeket az adatokat! Mind 1 bites, magolós, minden kreativitásból felmentett jogvégzett! Ahol az igazságminisztériumról, az igazság őrzőjéről kiderült, hogy ott dúl a legnagyobb korrupció! Varga Judit akinek őrködnie kellene a jogszerűségen, inkább részt vett, közreműködött az évszázad leggyalázatosabb korrupciós botrányában, az MBVK sokmilliárdos lopásában, csalásában! Annak elnökének Schadl Györgynek és feleségének diplomata útlevelet is adtak a jó együttműködésről! Varga Judit, aki felügyeli az Országos Bírói Hivatalt is megakadályozta, hogy a Shadl ügy nyomozati anyaga nyilvános legyen! Remélem lesznek akik megküzdenek a nyilvános megjelenésről, mert az a magyar emberek pénzéról, vagyonaik biztonságáról szól! Tehát nem hiszek a Parlamentben ülőkben egyáltalán! Saját maguknak, nem százalékos arányban, milliós havi javadalmazásokat szavaztak meg, ellenszavazat, tartózkodás nélkül, amikor szegénység dúl az országban 22.800, 28.200, 65.600 gyalázatos minimumokkal! Felháborító volt, amikor a miniszterelnök fizetésemelést kért, arra hivatkozva, hogy Európában a miniszterelnökök közt a fizetése a legkisebb! Megfeledkezett, hogy a magyar emberek a legszegényebbek! Ennek fényében az említett mondat akár provokatív is lehet! Lázár János elszólása, hogy mindenki annyit ér, mint amennyie van, szintén ezt erősíti! Ezek az 1 bites jogvégzettek mentalitását igazolják! Tévuton járnak! Mindenki annyit ér, amilyen képzett, amennyire kreatív, szeretetre méltó, önzetlen! Magyarország csak akkor léphet fejlődés útjára, ha a helyes értékek lesznek a meghatározók! Akkor a fiatalok elhiszik érdemes tanulni! Addig nem! Amikor a Parlamentben a döntéshozók korrekt, képzett, szakemberek lesznek a magolós, korrupt jogvégzettek helyett természettudományos emberek veszik kezükbe az hatalmat, irányítást!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!