Rekord alacsony a Tisza vízszintje

2022. július 07. 16:30

A folyó vízszintje Szolnoknál érte el a rekord alacsony vízállást.

2022. július 07. 16:30
null

A szárazság továbbra is fenyegeti a keleti országrészt, a Tisza Szolnoknál a legszárazabb időszakát éli, csütörtök reggel megdőlt a legalacsonyabb vízállás rekordja. Míg az eddigi csúcs a 2003-ban mért -279 cm volt, addig most -280 cm-t mértek a vízügyi hatóság emberei.

Az Időkép megjegyzi, a Kötivizig szakemberei próbálják fenntartani az optimális vízellátást. Hozzátették, aggodalomra egyelőre nincs ok, a lakosság számára még nem vezetnek be semmilyen korlátozást.

Az alacsony vízállás a folyó halállománya szempontjából nem probléma; az oldott oxigén ugyanis akkor csökken a vízben, ha extrém meleg van, de most éppen levonulóban van a hőhullám"

– közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízrajzi osztályának vezetője, majd hozzátette, ha továbbra sem várható olyan nagyobb csapadék, ami megjelenik a Tiszában, akkor a megoldást a vízkivételi korlátozás jelentheti. Ebben a lakosság az utolsó érintett.

Forrás: Időkép

Kiemelt kép: MTI/Mészáros János

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. július 08. 12:44
Tiszamentiek!!! Ne itt véleménykedjetek, hanem irány a Tisza, keressétek Attila hun vezér hármas koporsóját!!!!!
budapesti
2022. július 08. 01:27
Szóba jöhetne most szakpolitikai témaként a Vásárhelyi-terv megvalósulása, esetleges felgyorsítása - és az árvízi vésztározók átalakítása az aszály esetén használható víztározókká. http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2022/02/milyen-lenne-egy-valoban-eszszeru.html?view=magazine
I.E.D.
2022. július 07. 21:12
Nem baj, mert Romániában még alacsonyabb....:)
az ember
2022. július 07. 20:59
2000-ben volt a tiszai ciánszennyezés. Akkor az ökológusok azt mondták, a Tisza örökre meghalt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!