Tiltakoznak a játékosok, amiért a csapat szivárványos mezt akar rájuk rakni

2022. július 25. 15:27

Hét játékos is bojkottálja a Manly legközelebb meccsét, amiért a csapat vezetősége ragaszkodik a szivárványos mezhez.

2022. július 25. 15:27
null

Hét játékos is jelezte, nem hajlandó pályára lépni a csütörtökön megrendezésre kerülő Manly-Roosterts ausztrál rögbirangadón. A Manly hagyományosan hófehér mezben szokott játszani, azonban hétfőn a csapat vezetősége közölte, új színként megjelenik majd a Pride-szivárvány, ami teljesen kiborította a játékosokat. 

Des Hasler, a csapat edzője meg nem erősített információk szerint a játékosokat támogatja a bojkott során, mivel a klub nehéz helyzetbe sodorta őket azzal, hogy az ötletüket nem közölték korábban. A klub vezetése az ausztrál sajtó szerint válságtanácskozást hívott össze és meghívták a játékosokat is. 

A tiltakozó játékosokat leginkább az háborította fel, hogy a klub annak ellenére is ragaszkodik a szivárványos mezhez, hogy ők ezt vallási és kulturális okokból nem hajlandóak felvenni. A szivárvány több helyen is, a mellkasi részen, a nyaknál és a karoknál is megjelenik az új felsőn. Az Ausztrál ligarögbi‑bajnokság (NRL) vezetősége jelezte, arra nincs lehetőség, hogy a tiltakozó játékosok egy másfajta mezben lépjenek a pályára, egységesnek kell lenniük. 

 

Nyitókép: Manly United

 

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik