Történelmi pert indít nemátalakító műtéte miatt egy brit férfi

2022. július 01. 16:22

„Kasztráltak. Ez a helyes kifejezés” – írta Twitter-oldalán a sértett.

2022. július 01. 16:22
null

Pert indított az Egyesült Királyságban egy homoszexuális férfi, aki azt kifogásolja, hogy amikor fiatalon nemátalakító műtétre vállalkozott,

az orvosok nem figyelmeztették a nemi szervek eltávolítását magába foglaló beavatkozás következményeire.

Állítása szerint azóta egy terméketlen, „szexuális eunuchnak” érzi magát  – számolt be a hirado.hu a Daily Mail értesüléseire hivatkozva.

„Élete legnagyobb hibájaként” tekint ma már a műtétre

Mint írták, a férfi a Twitteren osztotta meg követőivel, hogy amikor felébredt a műtét után, tudta, hogy „élete legnagyobb hibáját követte el”.

A mostani az első orvosi gondatlansági ügy az országban a transzneműek ellátásával kapcsolatban

– hívta fel a figyelmet a Daily Mail. 

A szakértők bíznak abban, hogy az egészségügyi szolgálat újragondolja ezeket a „barbár műtéteket”

A hirado.hu idézte  Stephanie Davies-Arai, a transznemű gyermekek és fiatal felnőttek szüleinek segítésére létrehozott Transgender Trend tanácsadó csoport alapítóját, aki elmondta „remélhetőleg ez arra készteti az egészségügyi szolgálatot, hogy újragondolja az ehhez hasonló barbár műtétek alkalmazását azokon a betegeken, akiknek az orvosok azt mondják, hogy ez segíteni fog rajtuk”.

Majd azzal folytatta, „a sértettnek nagyon is valós kártérítési igénye van az egészségügyi szolgálattal szemben” – fogalmazott.

„Kasztráltak. Ez a helyes kifejezés”

A harmincas éveiben járó férfi Észak-Angliában nőtt fel, és bár korbábban nő akart lenni, azóta megszakította a nem- és névváltoztatást, hogy ismét férfiként élhessen.

Azt állítja, hogy homoszexuális, és a radikális, visszafordíthatatlan nemátalakító műtét előtt a klinika dolgozóinak meg kellett volna vitatniuk vele a szexuális orientációját. De még azt sem kérdezték meg tőle, hogy le akarja-e fagyasztani a spermáit, vagy akar-e a jövőben gyereket vállalni.

 – írta Twitter-oldalán, amelynek már 19 ezer követője van.

A hírportál azt is megjegyezte, hogy a férfi nem vállalja nyilvánosan a nevét, mert szégyelli magát és a külsejét, így TullipR álnéven teszi közzé a bejegyzéseit.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. július 07. 09:22
Ha valaki le akarja vágatni valamelyik testrészét, mert idegennek érzi, azt testi integritás diszfóriásnak (BIID) diagnosztizálják és próbálják kezelni és csak akkor amputálni, ha semmi más nem segít. Ha valakinek a cerkával van gond, annak kreáltak egy gendert és amint lehet metszetek is, leginkább közpénzből. Amúgy a legjobb ügyvédek dolgoznak majd ellene, mert a mozgalom nem kétirányú utca. Heteróból lehet bárki bármi. De fordítva soha.
Jose
2022. július 04. 07:56
Ez jogi csűrés csavarás lesz. Milyen papírokat írt alá? A törvényeknek megfelelően történtek-e a műtétek, stb. A abortusszal kapcsolatban is lehetnek hasonló esetek. Ha szó nélkül, kérdés nélkül azonnal elvégzik.
Ben Jeremiah
2022. július 04. 07:50
Ezt a pert meg lehet nyerni? Ő kérte, önként. A műtét előtt nyilván aláírta, hogy kéri, és tisztában van a következményekkel. Nagykorú, cselekvőképes, nem kényszer alatt döntött, a nyilatkozata érvényes.
piszokalfréd
2022. július 02. 16:15
Ha genetikai és egyéb vizsgálatok nem támasztják alá a transzneműséget, akkor nem szabadna sima homoszexuálisokon nemátalakító műtéteket végezni. A homoszexuális férfi férfi, csak a saját neméhez vonzódik. Szégyen a plasztikai sebészekre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!