Párbeszéd-vezetők: Amint megszavazza a Fidesz a KATA-törvényt, fordulunk az Alkotmánybírósághoz!

2022. július 11. 21:36

Az is kiderült, hogy a két pártelnök nem tagja a Pártelnökök nevű hírhedt chat-csoportnak.

2022. július 11. 21:36
null

„Itt van ez a KATA-ügy” – kezdte meg az ATV Egyenes Beszéd című műsorát a műsorvezető, amelynek a vendége a Párbeszéd két új társelnöke, Szabó Rebeka és Tordai Bence volt. Tordai Bence magához ragadta a szót és kifejtette, hogy „ez egy olyan ügy, amiben kivételesen nem a Párbeszédnek önállóan, és nem a zöldpolitika alapelveinek megfelelően, hanem a jogállamiság elvei szerint és

Ezért kezdeményeztük, hogy amint megszavazza holnap – mert hogy várhatóan a fideszes többség megszavazza ezt az eszement javaslatot – akkor azonnal fordulunk az Alkotmánybírósághoz. Nem lehet emberek, családok százezreivel ezt csinálni, hogy egyik hónapról a másikra elvágják őket a bevételi forrásuktól. Ez nem egy jogállami működésmód.”

„Inkább a kaszinók megadóztatásán kéne gondolkodni” – tette hozzá Szabó Rebeka elnöktársának javaslatához.

Tordai Bence és Szabó Rebeka arról, hogy adtak-e már reakciót

A műsorvezető azon kérdésére, hogy a Párbeszéd és a többi ellenzéki párt adtak-e már a „gyorsjavaslatra gyorsreakciót”, Tordai Bence elmondta, hogy „képviselő úrnak beírtam chat-csoportba, mielőtt elindultunk ide az ATV-be”, miután a műsorvezető megkérdezte:

– utalva arra a chat-csoportra ahonnan Gyurcsány Ferenc a választások másnapján kidobta Márki-Zay Pétert. Viszont, a Párbeszéd frissen megválasztott társ-pártelnöke megjegyezte, hogy nem abba írt, hanem egy szinttel lejjebbibe.

Tordai a műsor későbbi részében kifejtette, hogy a két év múlvai EP-választásokra egy megkerülhetetlen zöldközpontot szeretnének létrehozni. A műsorvezető azon kérdésére, hogy lehetséges-e, hogy összeolvadnak az LMP-vel kifejtették, hogy 

Kapcsolódó 

Két éven belül földbe állhat az egyszázalékos Párbeszéd
Az amúgy is legitimációs deficittel küzdő, új társelnökökkel felálló kispárt számára a politikai túlélés lesz a tét az EP-választáson. Az országosan kevéssé ismert Szabó Rebekának és a hangos akcióiról elhíresült Tordai Bencének most úgy kell 2024 tavaszáig öt százalék fölé tornásznia a Párbeszéd támogatottságát, hogy közben Karácsony Gergely megítélése is igen gyenge az egyébként gyászmunkától terhelt ellenzéki térfélen és Gyurcsány Ferenc is kevesebb pártot látna szívesen a Fidesszel szemben. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: ATV-képernyőkép

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. július 13. 17:44
Fel is fordulhattok.
Kivűlálló
2022. július 12. 18:39
"Párbeszéd-vezetők: Amint megszavazza a Fidesz a KATA-törvényt, fordulunk az Alkotmánybírósághoz!" Jóóól van "pinaszájú Bencuska"..! Eddig csak Magyarország 80%-a röhögött ki benneteket, most már az Alkotmánybíróság is kifog! :D
gyaloggos
2022. július 12. 16:39
BENCE! OSZT mi van az ENGEDÉLY nélkül épített, használatba vett TÖBB SZÁZ MILLIÓS "házaddal" ott BUDÁN? Hm....? REBEKÁNAK meg sem REBBENT a szeme, amikor tudomást szerzett az újabb GYALÁZATOS, térvénytelen üzletetekről! Hm....?
bagira
2022. július 12. 11:33
Görögdinnye párt Brüsszelből kapja az utasítást az országot működésben hogyan akadályozza . Múltban elődeik szovjet birodalom s.ggnyalók voltak , utódok is külföldi érdekek kiszolgálói. .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!