Olaf Scholz szerint kelet-európai fegyverek érkeznek hamarosan Ukrajnába

2022. július 06. 21:12

A kelet-európai országok még a szovjet-korszakból származó fegyvereket adnának át Ukrajnának, amelyek helyett moderneket kapnának Németországtól.

2022. július 06. 21:12
null

Újabb fegyverszállítmányok érkeznek Ukrajnába – jelentette ki szerdán Olaf Scholz német kancellár a Bundestagban. Scholz kifejtette, hogy Ukrajna most kelet-európai országoktól kapna fegyvereket egy csereegyezmény részeként.

Az országok a szovjet-korszakból származó, könnyen kezelhető fegyvereket adnának át Ukrajnának,

amelyek helyett moderneket kapnának Németországtól. „Rengeteg energiát fektettünk abba, hogy ez megtörténhessen” – mondta Olaf Scholz, majd azt is hozzátette, hogy a következő hetekben leszállítják a fegyvereket. Azt viszont nem nevezte meg, hogy pontosan mely kelet-európai államok érintettek ebben az ügyletben. 

Nyitókép: Michael Kappeler / dpa-Pool / AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. július 07. 17:42
Szerintem meg válaszként Orosz csapás érkezhet Kelet-Európába.
cinkegolyó
2022. július 07. 09:17
Az ukránok majd ezeket is eladják a migriknek a feketepiacon, hogy legyen mivel lövöldözni a határőröket.
nempolitizálok
2022. július 07. 09:05
Oroszok válasza arra a német reményre, hogy az oroszok kinyitják a gázcsapokat: A német hatóságok tévednek, ha azt hiszik, hogy az Északi Áramlat 2 elindítása kizárólag Berlin döntésétől függ. Erről Alekszej Puskov szenátor írt szerdán a Telegram csatornájában . „Egy ilyen nyilatkozat azt sugallja, hogy Berlin meg van győződve arról, hogy az Északi Áramlat 2 elindításának kulcsa az ő kezükben van ” – írta Pushkov. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta: a német hatóságok elfelejtik, hogy a vezeték utánpótlása közvetlenül Oroszországból érkezik. Emellett egy magas rangú tisztségviselő hozzátette, hogy az orosz kormánynak nem kötelező belemennie Németország álláspontjába, mivel a nyugati országok gazdasági korlátozásokat vezettek be Oroszországgal szemben.
Pathfinder76
2022. július 07. 08:26
Mi a helyzet az ukránoknak beígért Leopard I -esekkel,Marderekkel,Gepard légvédelmi páncélosokkal? Erről mintha mély csend lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!