A háború miatt lemondott posztjáról a moszkvai főrabbi

2022. július 08. 11:58

Pinchas Goldschmidt 33 éven át volt moszkvai főrabbi, azt mondta, eljött az idő, hogy felálljon, mert nem tudja csendben, tettek nélkül nézni a háború fejleményeit.

2022. július 08. 11:58
null

Pinchas Goldschmidt reagált az elmúlt napok pletykáira és megerősítette, lemond a moszkvai főrabbi pozíciójáról, állítása szerint azért, mert ha maradna, az veszélyeztetné az orosz főváros zsidó közösségét. 

 

„Nem tudok csendben maradni azok után, hogy egy szörnyű háború zajlik Ukrajna ellen, ahol ártatlan emberek szenvednek”


– fogalmazott a főrabbi, akit hiába választottak újra a múlt hónapban, nem folytatja 33 éve folytatott munkáját. 

Közleményében hálát adott azért, hogy ilyen sokáig részese lehetett az orosz zsidóság felemelkedésének a Szovjetunió szétesését követően. Goldschmidt leszögezte, az Európai Rabbik Konferenciájának elnöki pozíciójáról nem kíván lemondani, ott a jövőben is az európai vallási vezetőkért fog dolgozni. 

Forrás: Guardian

Kiemelt kép: AFP

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. július 08. 20:09
"A háború miatt lemondott posztjáról a moszkvai főrabbi" Ez természetes lépés volt részéről! A zsidóságtól elvárható, hogy egységesen sorakozzon fel Zelenszkij mögé, miután zsidó háborúvá avatta fel a krízist!
skac69
2022. július 08. 13:55
Nem tud uzsorát szedni Mariupolban. Fáj neki. Ilyenek ezek.
zrx8
2022. július 08. 13:17
Érdekes, hogy 2014-2022 között nem zavarta, hogy a közben az USA által állig felfegyverzett és szintén az USA által az utolsó lyukas gatyájáig kifosztott Ukrajnában "ártatlan emberek szenvednek".
nemecsekerno_007
2022. július 08. 13:16
Az Azov erre lecseréli a horogkeresztet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!