Ukrajna tiltakozása ellenére Kanada lefoglalt orosz gázturbinával segít Németországnak

2022. július 10. 08:27

Ez felgyorsítaná az orosz gáz haladását az Északi Áramlat 1-vezetéken keresztül. Ukrajna ellenzi a lépést.

2022. július 10. 08:27
null

Kanada szombaton közölte, hogy visszaküldi Németországnak azt a gázturbinát, amelyet a Gazpromtól koboztak el előző hónapban, amikor javítás alatt volt a kanadai Siemens Energy-nél.

Ukrajna tiltakozott a döntés kapcsán, álláspontjuk szerint ugyanis egy ilyen lépés megtöri az oroszok ellen hozott szankciókat. Csakhogy Németországot – amelynek óriási gondokat okoz a csökkentett gázszállítmány – Moszkva azzal fenyegeti, hogy tovább csökkentik a gáz szállítását, ha nem kerül vissza a gázturbina. 

A Guardian szerint Kanada azzal próbálja meg kiengesztelni Ukrajnát, hogy új, energiaszektort érintő szankciókat jelentett be.

Nyitókép: John MacDougall / AFP 

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2022. július 11. 14:01
.
Vakfolt
2022. július 11. 11:54
Szóval nem is az oroszok szórakoznak a németekkel, hanem a kanadaiak csuláztak a levesbe?
Zubr
2022. július 10. 18:36
Nyugati országok vezetői azt gondolják Ők az Isten megtestiői? Büntetlenül? Kit akarnak, miért felelőségre vonni? Jön a hideg! Az orosz tudja mit jelent. Napóleon, Hitler és most majd a gatya szellőztetők is megtudják! Ja tényleg, ha nem vonalkódos a gatyám hanem leveses akkor gázon szárítsam meg? Usa fegyver eladása növekszik itt meg mindenki szopik. Ki kell lépni ebből a szarból! Ne fekáliából mondják meg hogyan éljünk! 50%+1 szavazó után elfogadó a döntést!
Rocktoberi
2022. július 10. 14:56
Mi az, hogy lefoglalták? Ez szimpla lopás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!