A hazánkról jelentést író zöld EP-képviselő szerint Magyarországon már csak papíron van demokrácia

2022. július 12. 09:50

Gwendoline Delbos-Corfield ugyanakkor úgy véli, nem csalták el az április 3-i választást.

2022. július 12. 09:50
null

Mint ismert, Gwendoline Delbos-Corfield írta hazánkról a legújabb brüsszeli jogállamisági jelentést. A francia EP-képviselő nyilatkozott az RTL Klub hírportáljának, amelynek úgy fogalmazott, hogy itthon már csak papíron van demokrácia, ezért megkérdőjelezhető a kormány legitimitása. 

A zöld politikus kijelentette, elégedetlen a média helyzetével, az igazságszolgáltatás függetlenségével és a korrupcióval, mely a legnagyobb probléma szerinte a magyar demokrácia működésében. Delbos-Corfield szerint „a magyar médiahelyzet egyre inkább az oroszországira kezd hasonlítani".

A zöld EP-képviselő azt is mondta,

erős kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy a magyar demokrácia megfelelő állapotban van-e ahhoz, hogy a kormány felhatalmazása valódi és legitim legyen”. 

Gwendoline Delbos-Corfield szerint valójában nem működik a demokrácia hazánkban, hiszen véleménye szerint a médiából a dezinformáció ömlik, ellehetetlenítik az ellenzéki jelölteket. Azt ugyanakkor hangsúlyozta: nem gondolja, hogy az április 3-i választásokat elcsalták. 

Vezető kép: MTI/Máthé Zoltán

 

 

Összesen 301 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. július 12. 19:52
mert neki papírja van! hogy nem itt él!
Hill
2022. július 12. 19:40
Ez is egy páratlan szépség. Görény
Hangillat
2022. július 12. 18:08
EU 8 Csillaghoz Szabad -e a büntetlen előéleten kívül vádaskodni intézményesen, rendszeresen, bizonyíték nélkül, rágalmazás elkövetésének vétsége nélkül népfelség által bejutva, de lehet képesítés, gyakorlat nélkül semmihez sem érteni, mégis szakértőként jelentést írni és azt elfogadtatni szakmai ellenőrző szűrők nélkül ügynökként működni ( NGO politikát csinálók, nem pártok) háttérrel 'nemzeti szocialista' nem, kommunista, egyéb hasonló viszont lehet EP magát a demokráciát, az EU-t rombolni immár csoportosan (lásd fenn) lehet Egy államot nem egy, hanem több titkosszolgálat is szolgál, egymást is ellenőrzik-EU? EP, EU tagállamok érdekét kell képviselni Mivel az EU nem fogadta be (képviselőik által) a zsidó-keresztény örökséget, stb. kontinens- szerte alulról felfelé ráébreszteni az embereket , hogy mi volt, van és lesz ezzel a felállással. Ha nem lesz változás. a kontinens marad, eszme, szellemi örökség, kultúra megy Atlantiszba. Felnőttek ügynök- bolond-gyanús óvodás szintű szakértelmének megtartása Az EU zászló tizenkét csillagából jelenleg legalább négyet kihunytként kellene ábrázolni ahogy egy mitológiai alak nézi archaikus mosollyal.
Magyarvagyoknemturista
2022. július 12. 17:29
Mi kell még hogy ezeknek a nyomorék liberális magyargyűlölő szarháziaknak?! Fel kellene fogniuk hogy Magyarország nem kér a nyugati liberalizmusból! Demokrácia ügyben meg forduljanak weber és timmermans elvtárshoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!