Leporolta egy korábbi kollekcióját a főispánok hírére Herczeg Zoltán

2022. július 21. 17:29

A Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz is közelálló divattervező a kollekciónak a Hungarian Badass nevet adta.

2022. július 21. 17:29
null

Herczeg Zoltán divattervező a közösségi oldalán reagált arra, hogy kedden megszavazták a parlamentben az Alaptörvény tizenegyedik módosítást, melynek értelmében a jövőben többek között visszatér a vármegye kifejezés, a kormánymegbízottakat pedig főispánnak kell majd szólítani.

A divattervező egy „Hungrian Badass” fantázianéven futó kollekció képeit osztotta meg Facebook-oldalán, amelyben kísérletet tett kisebb-nagyobb sikerrel arra, hogy a népies elemeket ötvözze néhány modern darabbal, azonban a végeredmény inkább gúnyos, mintsem megnyerő lett.

A képekhez egy régies stílusra hajazó kísérőszöveget is írt, amelyben kritikát fogalmazott meg az új intézkedések kapcsán.

– kezdte bejegyzését a designer.

Majd azzal folytatta: „csak jól éreztem én meg 2011-ben, ippeg egy évtizede, hogy szűksége lesz itt még ispán uraméknak, nem kevésbé alispánoknak, főispánoknak, ténsasszonyoknak, méltóságos uraméknak, tekintetes bátyámnak, őexcellenciájának, naccságosasszonyoméknak, gróf és báró uraméknak, nádor és prefektus uraméknak, mindenféle egyéb uram-bátyáméknak a hinnye' vármegyékben a tekintetes, méltóságos, naccságos pendely, mente, zeke, ködmön, bocskai, bekecs, szűr, csurapé, ujjas, bujka, mellyes, kacagány és hasonszőrű fajtársaikra, csak eljött végre az én időm is végre, irgum-burgum mega teremburáját nekije, ha mán' tenmagam is Herczeg uram vónék, vagy mifene...”

„Na hát akkor csak tessék-lássék, vigyék-vegyék szerte-szana a fenenagy feudális világba e!” – zárta gondolatait Herczeg.

Mint ismert, Herczeg Zoltán több szálon is kötődik a Márki-Zay Pétr vezette Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz. Többek között ő tervezte meg a tagok nyakkendőit, díszzsebkendőit és sálait is.

A „Hungarian Badass” darabjait az alábbi bejegyzésben tekinthetik meg:

Nyitókép: Herczeg Zoltán Facebook-oldala

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smokey eye
2022. július 22. 13:03
Erről a HerCZeg nevű bohócról mindent elmond az, hogy pár éve valami ismerőse megszívatta egy kamu e-mailben azzal, hogy ő nyerte az " Arab Egyesült Olimpiai Bizottság " tokiói olimpiára készülő csapatának formaruha pályázatát, 1 millió dirham értékben . A hülye barma simán bevette és a sajtóban dicsekedett vele. Aztán szóltak neki, hogy nincs ilyen nevű olimpiai csapat . Később már azt hazudta, hogy ő mindvégig tudta és csak viccelt .
Nabakker
2022. július 22. 12:55
Ez meg mi? Madárijesztő?
grrrgo
2022. július 22. 11:23
"Mint ismert, Herczeg Zoltán több szálon is kötődik a Márki-Zay Pétr vezette Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz. Többek között ő tervezte meg a tagok nyakkendőit, díszzsebkendőit és sálait is." Remélem kényelmes selyemzsinórt is tervezett nekik!
villogókékfog
2022. július 22. 11:02
Öröm látni, hogy baromságokra költi a pénzét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!