Sok kritikát kapott, bezáratják a gyerekek genderügyeire szakosodott brit Tavistock klinikát

2022. július 28. 16:40

Helyette több regionális központot hoznak létre, amelyek együttműködnek majd a gyermekkórházakkal.

2022. július 28. 16:40
null

A brit egészségügyi szolgálat tavaszig hagyott időt arra a Tavistok klinikának, hogy bezárja kapuit, miután egy 2020-ban elvégzett vizsgálat során bírálatokat kapott – számolt be a BBC-re hivatkozva a hvg.hu. A vizsgálatot vezető Hilary Cass szerint a klinikát át kell alakítani, miután az „nem megfelelő” értékelést kapott. Az aggályok közé tartozott, hogy

bizonyos pácienseket túl korán indítanak el a nemváltoztatás folyamatában

– számolt be .

Több regionális központot hoznak létre 

Mint írták, a bezárásra ítélt klinika helyett új regionális központokat hoznak majd létre, így „biztosítva a páciensek igényeinek teljes körű kielégítését” közölte az országos egészségügyi szolgálat.

Az új központok Londonban, valamint az ország észak-nyugati részén hozzák majd létre. Ezek a létesítmények az ország vezető gyerekkórházaival együttműködve üzemelnek majd, és azoknak a 18 év alatti gyerekeknek segítenek majd, akiknek problémájuk van a nemi identitásukkal – írt a hvg.hu.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2022. július 28. 22:16
Tehát az egyből csinálnak ötöt, ez nem igazán bezárás.
fatman
2022. július 28. 17:53
ja, gondolom már félő volt, hogy rájuk gyújtják... fájdalmas lesz az ébredés...
nick89
2022. július 28. 17:37
És ha fehér létére négernek akarja magát tudni, azzal is tudnak kezdeni valamit? Vagy mondjuk aboriginál (csillag) a lelke mélyén. Azzal mi van? (csillag) ausztrál őslakó, csak a szűrőprogram ugyanúgy tiltja, mint Schelcht és Simicska nevét. Na né! Itt meg engedte!
123321
2022. július 28. 17:30
a lényeg, hogy nem fajgyűlölők! Ez még belefér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!