Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Gázturbina-ügy: megkapta a Gazprom a szükséges dokumentációt

2022. július 25. 12:21

A turbina a következő napokban érkezhet meg.q

2022. július 25. 12:21
null

A Siemens Energy vasárnap átadta a Gazpromnak a kanadai dokumentációt, amely lehetővé teszi az Északi Áramlat-1 gázvezetékhez szükséges turbinák szállítását – írja a Portfolio az orosz Kommerszant nevű lapra hivatkozva. 

A Gazprom pénteken közölte, hogy még mindig nem kapta meg a Siemens Energytől a szükséges dokumentumokat, amelyek megerősítik az EU-s és kanadai szankciók alóli mentességet a vezeték egyik kulcsfontosságú turbinájának visszaszállításához az Északi Áramlat portovai kompresszorállomására. Aturbinát Kanadába küldték jvításra. 

A Kommerszant források idézése nélkül közölte, hogy a szükséges papírokat megkapták, a turbina a következő napokban érkezhet meg.

A Gazprom júniusban leállította az áramlásokat az Északi Áramlat-1 vezetéken kereszül, mondván, hogy nem tudja visszaszerezni a turbinát Kanadából. Németország viszont közölte, hogy a szóban forgó turbinát csak szeptemberben akarták használni.

Kapcsolódó

Ukrajna tiltakozása ellenére Kanada lefoglalt orosz gázturbinával segít Németországnak

Ez felgyorsítaná az orosz gáz haladását az Északi Áramlat 1-vezetéken keresztül. Ukrajna ellenzi a lépést. Bővebben...

Nyitókép: Stefan Sauer / DPA / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2022. július 25. 14:57
És mi lesz ha valami nyugati cucc beszarik Yamalnál? Akkor Kína sem kap majd gázt.
mokány
2022. július 25. 14:54
Négy ütemű Trabant ???? Szívás . Szívás . Szívás . Szívás .
balbako_
2022. július 25. 14:38
Az EU mélyen átgondolt és sikeres szankcionáló politikájának újabb fényes győzelmét láthattuk. Putyin megalázva sunnyogva veszi tudomásul, hogy a véres gáza nem kell a kultúrembereknek és neki kotródnia kell a demokrácia csúcsországából Ukrajnából! Örökké tündöklő győzelme ez az EU-nak és Németországnak, tanítani fogják az utókornak hogyan kell az agresszor porrá silányítani!
RasPutin
2022. július 25. 14:18
És mi van a Siemenst kiváltó orosz turbinával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!