Forma-1: Első helyről esett ki a Ferrari versenyzője, Verstappen magabiztosan győzött

2022. július 24. 17:14

Max Verstappen nyerte az idei francai Nagydíjat, amit annak köszönhet elsősorban, hogy az élről kiesett idei legnagyobb ellenfele, a Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc. A dobogó másik két fokát a Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és George Russell foglalhatták el.

2022. július 24. 17:14
null

Hiába indult az első helyről és szerezte meg szombaton a leggyorsabb idővel a pole pozíciót Charles Leclerc, a Francia Nagydíjat pontok nélkül kell elhagynia. Leclerc indult a rajtnál, mögötte Verstappen és Hamilton került, negyedik lett a Red Bull mexikói pilótája, Sergio Perez. A rajt után elől nem volt nagy lökdösődés, hátrébb azonban Esteben Ocon forgatta ki Cunoda Jukit, az eset miatt 5 másodperces időbüntetésben részesítették az Alpine-pilótát.

A legutóbbi Osztrák Nagydíjon Charles Leclerc-nél már jelentkeztek gázpedállal kapcsolatos problémák, melyeket vélhetően mostanra sem sikerült megjavítani, ugyanis a pilóta a 18. körben megforgott autójával és a gumi közé pördült. A versenyző a csapatrádión a gázpedálra panaszkodott, mintha az beragadt volna.

A baleset után biztonsági autó jött a pályára, majd miután ismét szabad lett a verseny, Verstappen pedig nagy tempóval viszonylag könnyedén tudta lehagyni versenytársait, végül megszerezte a 27. futamgyőzelmét, mellyel már 63 pont az előnye a világbajnoki táblán. 

Lewis Hamilton vasárnap szerezte meg a szezonbeli legjobb eredményét, eddig még nem fejezett be idén futamot ilyen előnyös pozícióban a sokszoros világbajnok. A Mercedes másik pilótája, a szintén brit George Russell egy virtuális biztonsági autós menet után jobban tudott elrajtolni, mellyel végül megelőzte Sergio Perezt, így felállalhatott a dobogóra. 

A vb jövő hétvégén a mogyoródi Hungaroringen, a Magyar Nagydíjjal folytatódik!

Kiemelt kép: Robert Szaniszlo/AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. július 24. 18:23
A csehek jobban tudják, ők motorversenyeket rendeznek.
Nehidd El
2022. július 24. 18:15
Engem jó ideje nem hoz lázba a Forma 1, de egy ideje megint szurkolok egyetlen dolognak: hogy Hamilton minél sikertelenebbül szerepeljen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!