Financial Times: Nyugtalanítja a nyugati partnereket a szívélyes magyar–orosz viszony

2022. július 22. 22:04

„Attól tartanak, hogy a különút aláássa az egységet” – olvasható a cikkben.

2022. július 22. 22:04
null

„Magyarország újabb gázszállítmányok beszerzéséért Moszkvába küldte külügyminiszterét, aki azt bizonygatta a megbeszélések után, hogy károkat okozna a magyar gazdaságnak, ha gyorsan leválna az orosz energiaforrásokról. Szijjártó Péter ragaszkodott ahhoz, hogy

– olvasható a Financial Times hasábjain. Hozzátették, hogy a jó ideje fennálló, szívélyes kétoldalú viszony nyugtalanítja a nyugati partnereket.

Ezután kifejtik, hogy a magyar kormány semleges álláspontra helyezkedett az ukrán válságban, szemben a többi közép-európai állammal.

– fogalmaznak a cikkben. Majd leszögezik: „A Kreml ellen az a vád, hogy zsarolja az uniót. Az Északi Áramlat ugyan újraindult, de csak negyven százalékos kihasználtsággal. Ez pont annyi, mint június elején és az árak már attól megkétszereződtek”.

Ezt követően világossá teszik, hogy „sok fővárosban kedvezőtlenül fogadják az újabb magyar-orosz összefonódást, hiszen Moszkva sok európai országot kizárt a szállításokból. Attól tartanak, hogy a különút aláássa az egységet. A magyar vendég egyébként arról beszélt orosz kollégája társaságában, hogy azonnal tűzszünetet kell elrendelni a béke érdekében. Mert nem lenne jó egy olyan világrend, ahol ismét a periférián találnának magunkat egy ütközőövezetben, vagy annak közelében”. 

Nyitófotó: MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csabicsepp
2022. július 24. 07:39
en is nyugtalan lennek a helyukben nem tudjak rank sozni a csepfolyos gazukat
Teréz A Piréz
2022. július 23. 14:33
Pedig pont most kéne megnyugodniuk, lesz mit einstandolni...
SZK59
2022. július 23. 12:21
Az nem zavarja őket, hogy állandóan vissza tartják az uniós pénzeket,az energiával is ki akarnak minket csinálni! Ezek rosszabbak Hitlernél, Sztálinnál, ők az usa csicskásai!
Uncle Sam
2022. július 23. 10:33
Most volt von der Leyen asszonyság az antidemokratikus Azerbajdzsánban gázért kuncsorogni. Akkor nem feszengett senki.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!