Holland gázhálózat-kezelő: orosz gáz nélkül sem várható téli gázhiány

2022. július 14. 13:39

Gasunie Transport Services igazgatója szerint sürgősségi intézkedésekre sem lesz szükség.

2022. július 14. 13:39
null

A Gasunie Transport Services (GTS) tanulmányt készített az orosz gázszállítások teljes leállításának várható hatásairól, és megállapította, hogy az nem feltétlenül vezetne a gázfogyasztás leállítására. A GTS szerint a hollandok a magas árak miatt már 20 százalékkal kevesebb gázt használnak.

– írta a hírportál.    

Bart Jan Hoevers, a GTS igazgatója, a Dutchnews által idézett sajtóközleményében azt írta, ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor más sürgősségi intézkedésre sem lesz szükség.  A Gasunie leányvállalata, az Eems-Energy Terminal a múlt héten két energetikai csoporttal kötött megállapodást cseppfolyósított földgáz szállításáról Hollandiába, csökkentve a függőséget az orosz gáztól.    

A svéd állami tulajdonban lévő, Hollandiában is kereskedelmi tevékenységet folytató Vattenfall energiaszolgáltató vállalat, a holland sajtónak adott nyilatkozatában rámutatott: a megugró energiaárak miatt sokaknak gondot okoz a számlák fizetése, ezért idén kétszer annyian vettek részt adósságkezelési programokban és 30 százalékkal többen folyamodtak többlépcsős fizetési lehetőségekhez. 

(MTI)

Nyitókép/illusztráció: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2022. július 14. 15:58
És továbbá akkor nem fognak fázni, ha nyár lesz télen. Vvagy csak simán nem lesz hideg.
szodabár
2022. július 14. 15:28
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/03/25/tobbszorosere-emelkedtek-a-gazarak-hollandiaban Gázhiány nem lesz, csak a fogműves hollandok nem tudják majd megfizetni. Ahogy idén télen sem tudták. Pedig azt még nem lehetett Putyinra fogni, akárhogy is próbálták.
pandalala
2022. július 14. 15:26
és ezek üvöltöznek szakmányban a "klímadepresszióról" :-DD
darázs
2022. július 14. 15:06
" A GTS szerint a hollandok a magas árak miatt már 20 százalékkal kevesebb gázt használnak." na ezt a barmot is Szibériába küldeném jutalom szabadságra egy hállózsákkal hogy lehet valaki akkora barom hogy a nyári spórlásból következtetéseket vonjon le a fűtési szezonra? amúgy meg az aranyárú gáz mellett sokan hideg levest esznek és az ipar elhalasztják a beszerzést jobb időkre. De ha ezeket a baromarcokat nem akasztják fel időben akkor csak rosszabb idők jönnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!