A brit sajtó szerint csütörtökön benyújthatja lemondását Boris Johnson

2022. július 07. 10:11

Ugyanakkor ügyvezetőként maradna mindaddig, amíg nem választják meg az angol konzervatív párt új vezetőjét.

2022. július 07. 10:11
null

Cikkünk frissül!

A Guardian értesülései szerint a brit miniszterelnök beleegyezett abba, hogy lemond. De őszig el akarja látni tisztségét, egészen addig, amíg nem választják meg az angol konzervatív párt új vezetőjét.

Kormányválság alakult ki Nagy-Britanniában

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az elmúlt napokban válságba került a brit kormány. Lemondott a pénzügyi és egészségügyi minisztere is. Mindketten a kormányfő, Boris Johnson iránti bizalmuk megrendülésével indokolták döntésüket.

Szerdán pedig sajtóértesülések szerint több politikus és kormánytag is megfordult személyesen Johnson Downing Street-i hivatalában, ahol távozásra kérték a kormányfőt az elmúlt hetekben kirobbant és egyre terebélyesedő belpolitikai botránysorozat miatt.

A londoni miniszterelnöki hivatal illetékeseinek szerda esti tájékoztatása szerint azonban Johnson azzal az érvvel utasította vissza a távozására szóló felszólításokat, hogy a jelenlegi feszült gazdasági helyzetben és az ukrajnai háború időszakában felelőtlenség lenne a részéről, ha lemondana.

Nyitókép: Fotó: DANIEL LEAL / POOL / AFP

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leskelődő
2022. július 07. 16:22
.
5m007h 0p3ra70r
2022. július 07. 13:14
A kijevi brit konzulátust szeretné vezetni. Oda húz a szíve mostanában.
Hair is on Ford
2022. július 07. 13:12
Ennyi idő alatt már repülővel is kimehetett volna a manditól megkérdezni.Alszanak a mandinál?
bf109g6
2022. július 07. 13:02
Azt nem értik liberál oldalon, hogy hiába cserélik le a vezetést, ha a politika majdnem ugyanaz marad. Azt nem értik liberál oldalon, hogy az embereknek elegük van belőlük, az lmbtq propagandából, az önként vállalt és értelmetlen szankciókból, az inflációból, a véleményterrorból, a naplopó migránsok tömegéből, szóval az egész soros-féle nyílt társadalmú PC világból. Azt nem értik liberál oldalon, hogy mit szeretnének az emberek: békét. Élni és élni hagyni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!