Lemondott a brit pénzügyminiszter és az egészségügyi miniszter

2022. július 05. 19:34

Mindketten a kormányfő, Boris Johnson iránti bizalmuk megrendülésével indokolták döntésüket.

2022. július 05. 19:34
null

Cikkünk frissül!

 Sunak és Javid szinte egyszerre jelentette be távozását Johnson kormányából. Mindketten a kormányzó brit Konzervatív Párt legbefolyásosabb tagjai közé tartoznak.

Sunak – akit a Konzervatív Párton belül is sokan Johnson lehetséges utódjának tartanak – a miniszterelnökhöz írt levelében azzal indokolta döntését, hogy

az ország jogos elvárása a megfelelő, hozzáértő és komoly kormányzás.

A volt pénzügyminiszter visszautalt a Johnson ellen saját frakciója által néhány hete kezdeményezett bizalmi szavazásra, és azt írta: most már egyértelmű számára, hogy a helyzet Boris Johnson vezetése alatt nem fog változni, és a kormányfő ezért immár az ő bizalmát is elvesztette.

(MTI)

Nyitókép: JUSTIN TALLIS / POOL / AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 07. 09:26
az ország jogos elvárása a megfelelő, hozzáértő és komoly kormányzás. Boris Johson erre nem alkalmas.
lvjtn
2022. július 06. 18:47
azóta további miniszterek mondanak le, egyre több, holnap bojo lehet, hogy már a balettban fog ugrálni ettől még simán jöhet egy még hülyébb, még háborúpártibb miniszterelnök helyette
madárinfluencer
2022. július 06. 14:25
Ha új kormány lesz, akkor a hülye járások minisztériuma mintájára meg kellene alakítani a hülye frizurák minisztériumát - Amerikában is!
LancelotDuLac
2022. július 06. 01:00
Nem csoda, hogy az angolok 60 százaléka a visszacsinálná az Eu-tagságot! Boris jól odavert a briteknek, idióta seggfej! "What have we done? Brexit costing UK ponts 100 billion a year. That's several years' worth of EU membership every single year "with none of the benefits," Otto English pointed out. ... „Mit tettünk?”: A Brexit évi 100 milliárd fontba kerül az Egyesült Királyságban Ez minden egyes évben a többszöröse az évi EU-tagságnak, „minden előny nélkül” – mutatott rá Otto English. A Guardian elemzése: az OECD számításai szerint jövőre az Egyesült Királyság fogja a legalacsonyabb növekedést elérni a G20-ban, kivéve Oroszországot, amelynek gazdaságát az Ukrajna elleni háború kimeríti. A Költségvetési Felelősségi Hivatal szerint a Brexitnek hosszú távon az Egyesült Királyság GDP-jének 4 százalékos csökkenése lesz, ami 2020 eleje óta nem változott. A Financial Times szerint az ilyen csökkenés 100 milliárd font kiesést és 40 milliárd fonttal kevesebb bevételt jelent a kincstárnak évente. Az Egyesült Királyság a világjárványból való kilábalás ütemében az összes többi G7-ország mögött van, és az Egyesült Királyság kisvállalkozásainak exportja is az EU-ba jelentősen visszaesett. https://www.thelondoneconomic.com/politics/what-have-we-done-brexit-costing-uk-100-billion-a-year-328442/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!