Beismerték az oroszok, hogy ők lőtték szét a hadihajót Odesszában

2022. július 24. 18:40

Igor Konasenkov altábornagy szerint a szombaton végrehajtott támadás üzemképtelenné tette az ukrán haditengerészet hajójavító és korszerűsítő vállalatának kapacitásait.

2022. július 24. 18:40
null

Egy dokkban álló ukrán hadihajót és egy amerikai Harpoon hajóelhárító rakétákat tároló raktárt semmisített meg az odesszai kikötő hajójavító üzemére Kalibr manőverező robotrepülőgépekkel mért csapás – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

A tábornok megjegyezte, hogy a szombaton végrehajtott támadás üzemképtelenné tette az ukrán haditengerészet hajójavító és korszerűsítő vállalatának kapacitásait.

– fogalmazott Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Az oroszok először tagadták, bármi közük lett volna a támadáshoz, melyre a szombat reggeli órákban került sor, pár órával azután, hogy aláírták az ukrán gabona három ukrán kikötőn – Odesszán, Csornomorszkon és Juzsnyijon – át történő elszállításáról szóló megállapodást.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint nagyhatótávolságú, precíziós tengeri és légi indítású fegyverek az ukrán légierő repülőeszközeit találták el a Kirovohrad régióban lévő Kanatove katonai repülőterén. Kijev és Washington elítélte a támadást. Konasenkov ezenfelül megjegyezte, Mikolajivban az orosz légierő nagypontosságú fegyverei csapást mértek a 28. gépesített dandár és a 123. területvédelmi dandár fegyver- és lőszerraktárjaira egy mozdonyjavító üzem területén.

Ennek következtében több mint ötven katona életét vesztette, több mint háromezer darab tüzérségi lőszer és tíz páncélozott jármű pedig megsemmisült.

– jelentette az orosz katonai vezető, majd hozzátette, a donyecki régióban, Artemivszk közelében légicsapások következtében az ukrán hadsereg két századnyi katonája esett el, és üzemképtelenné vált két amerikai gyártmányú M777-es tarack.

(MTI)

Kiemelt kép: Odessza város tanácsának Telegram-oldala/AFP

 

 

 

 

 

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bradanek
2022. július 25. 11:59
Gabonát szállított az ukrán hadihajó?
Ronee
2022. július 25. 07:20
A ruszkiknak már réges régen szarrá kellett volna lőni az összes katonai objektumot, amiről tudomásuk van...repterek, laktanyák, raktárak, gyárak, parancsnoki központok, kiképző bázisok stb stb...de tovább megyek, réges régen szét kellett volna lőni legalább a vasút vonalakat, az.ukrán nyugati határ közelében+az utakat...1-2-őt meghagyni... Na akkor picit nehezebb lenne elküldeni a béketeremtő nyugati fegyvereket. #)
Vakfolt
2022. július 25. 06:54
"Kijev és Washington elítélte a támadást." Most akkor biztos teli lett a gatya.
Isten jobb keze
2022. július 25. 00:58
Meredjetekki reggelre..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!