A spanyol miniszterelnök a nyakkendő mellőzésével spórolna az energián

2022. július 30. 07:06

Sajátos módon spórolnának az energián a spanyolok.

2022. július 30. 07:06
null

Pedro Sanchez pénteken intézett beszédet a köz- és magánszektorban dolgozó spanyolokhoz, akiktől azt kérte, hogy a nyári kánikulában ne hordjanak nyakkendőt, így nem kell majd annyit klímázni, magyarul tudnak az áramon spórolni – írja a BBC.

A miniszterelnök hozzátette, kormánya hétfőn sürgős energiatakarékossági intézkedéseket fog elfogadni, tekintve, hogy az európai országok az ukrajnai háború miatt egyre inkább szeretnék mérsékelni függőségüket az orosz gáztól. A politikus madridi sajtótájékoztatóján egyébként maga sem hordott nyakkendőt, ezzel is demonstrálva kérését. 

Pedro Sanchez kormánya egy olyan energiatakarékossági rendeleten dolgozik, mely arra ösztönzi vállalkozásokat, hogy lehetőség szerint tartsák zárva az ajtókat, megakadályozandó a klímaberendezések által generált hideg elszökését. Az elmúlt két hétben több mint ötszázan vesztették életüket Spanyolországban a rendkívüli hőhullámokban, pénteken Madridban 36, Sevillában 39 fok volt. 

Nyitókép: Javier Soriano/AFP

 

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 31. 16:21
tetszik
dglaj
2022. július 30. 17:34
Gratulálok a Spanyoloknak, igen IQ-s miniszterelnökük van... :-)))))))))))))))))))))
Amondó
2022. július 30. 13:31
Ez a spanyol felfedezte a spanyolviaszt. -------------------------------------------------- Miért annyira fontos az öltöny + nyakkendő + mandzsettagomb? Mert hermetikusan elzárja a testfelületet a légzés lehetőségétől. Amíg izzad a szerencsétlen, addig hagyján, de előbb-utóbb a bőrfelület elszokik az anyagcseréről, az ember testében felgyülemlenek a salakanyagok, ami mindenféle kórság tökéletes melegágya. Következésképp a gyógyszergyártóknak súlyos extraprofit üti a markát, márpedig ennél semmi de semmi nem fontosabb. A gyógyszerőrület további előnye, hogy a GDP növelésének és a túlszaporodásnak leghatékonyabb eszköze. (Lásd még, koporsó stb.) -------------------------------------------------- Politikai következménye is van a fokozottan zárt öltözéknek. A baloldal osztja az észt, miszerint egy "jobboldali" számára szigorúan kötelező az öltöny + mellény + ing + alsóing és mindez nyakkendővel, madzsettával hermetikusan lezárva, Az a szerencsétlen, - aki azt hiszi magáról, hogy ő jobboldali - árgus szemekkel figyeli, hogy milyen önpusztító szokást ír elő ír elő, a baloldali média. ................................................................. Vajon miért élnek tovább a nők, mint a férfiak? Miért? Mert a I. világháború előtt divatos fűzők, meg sokszoknyás, légmentes öltözékeket a háború után felcserélte a laza, gyakorlatias viselet. Igaz, hogy a nők régebben is tovább éltek, de - statisztikai tény - hogy az utóbbi évszázadban még jobban elhúztak a férfiaktól. Vagyis mióta az elmebajos öltözetektől megszabadulva, rátértek a természetközeli(bb) viseletekre.
Amondó
2022. július 30. 13:27
Ez a spanyol felfedezte a spanyolviaszt. -------------------------------------------------- Miért annyira fontos az öltöny + nyakkendő + mandzsettagomb? Mert hermetikusan elzárja a testfelületet a légzés lehetőségétől. Amíg izzad a szerencsétlen, addig hagyján, de előbb-utóbb a bőrfelület elszokik az anyagcseréről, az ember testében felgyülemlenek a salakanyagok, ami mindenféle kórság tökéletes melegágya. Következésképp a gyógyszergyártóknak súlyos extraprofit üti a markát, márpedig ennél semmi de semmi nem fontosabb. A gyógyszerőrület további előnye, hogy a GDP növelésének és a túlszaporodásnak leghatékonyabb eszköze. (Lásd még, koporsó stb.) -------------------------------------------------- Politikai következménye is van a fokozottan zárt öltözéknek. A baloldal osztja az észt, miszerint egy "jobboldali" számára szigorúan kötelező az öltöny + mellény + ing + alsóing és mindez nyakkendővel, madzsettával hermetikusan lezárva, Az a szerencsétlen, - aki azt hiszi magáról, hogy ő jobboldali - árgus szemekkel figyeli, hogy milyen önpusztító szokást ír elő, a baloldali média. ................................................................. Vajon miért élnek tovább a nők, mint a férfiak? Miért? Mert a I. világháború előtt divatos fűzők, meg sokszoknyás, légmentes öltözékeket a háború után felcserélte a laza, gyakorlatias viselet. Igaz, hogy a nők régebben is tovább éltek, de - statisztikai tény - hogy az utóbbi évszázadban még jobban elhúztak a férfiaktól. Vagyis mióta az elmebajos öltözetektől megszabadulva, rátértek a természetközeli(bb) viseletekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!