Zelenszkij: Oroszország véget vetett a nukleáris leszereléséért folytatott világszintű küzdelemnek

2022. június 10. 20:00

Az ukrán elnök szerint Oroszország mintegy 400 nemzetközi szerződést szegett meg.

2022. június 10. 20:00
null

Az ukrán államfő a 2022-es koppenhágai demokrácia-csúcstalálkozón videokapcsolaton keresztül beszélt: „Csak Oroszország Ukrajna elleni háborúja során – és szeretném emlékeztetni önöket, hogy ez 2014-ben kezdődött, nem pedig 2022. február 24-én –Oroszország mintegy

– számolt be a BBC.

Az elnök számos példát említett azokra a szerződésekre, amelyeket szerinte Oroszország megsértett, köztük az ENSZ Alapokmányát is. Azt mondta, hogy az embereknek fel kellene idézniük a budapesti memorandumot, és azt állította, hogy Oroszország „maximális cinizmusával járult hozzá a teljes képhez” azzal, hogy megsértette azt. 

Ezzel a jogsértéssel Oroszország véget vetett a nukleáris leszereléséért folytatott világszintű küzdelemnek”

– fogalmazott az ukrán elnök.

A budapesti memorandum egy 1994-es megállapodás volt, amelyben Ukrajna lemondott a szovjet korszakból örökölt atomfegyvereiről, cserébe az Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia által elfogadott, a jövőbeli biztonságára vonatkozó garanciákért.

Nyitókép: MTI

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. június 11. 10:30
Zelenszkij: Oroszország véget vetett a nukleáris leszereléséért folytatott világszintű küzdelemnek Zelenszkij véget vetett az EU-nak meg a NATO-nak.
bagira
2022. június 11. 04:00
Miről beszél ez a gazember Cserbnobilt külföldi bizottság vizsgálta volna ,de nem engedte be . Most hogy orosz kézre került , ismét a vizsgáló bizottság megjelent Putyin engedélyezte . Kiderült sugárzó anyagot találtak.
peterhill1125
2022. június 11. 02:19
Eu parlament elfogadta a Zelenszkij módszer oktatásának lehetőségét az úniós zene-akadémiákon. Egyelőre opcionálisan felvehető szak. Ez nem vicc.
Rizsa
2022. június 10. 22:39
Szerintem azt hiszi , hogy megint a sorozatban van . Szőljon már valaki ennek a bohócnak ., hogy felvétel vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!