Zelenszkij csalódott az izraeli kormányban

2022. június 23. 18:50

Az ukrán elnök nem elégedett az izraeli kormánytól kapott anyagi és diplomáciai támogatás mértékével.

2022. június 23. 18:50
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a jeruzsálemi Héber Egyetemen elmondott beszédében az Ukrajna és Izrael közötti szoros történelmi és kulturális kapcsolatokat hangsúlyozta, és kijelentette, hogy országa csalódott az izraeli kormánytól kapott anyagi és diplomáciai támogatás mértéke miatt – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.  

„Sajnos nem kaptuk meg a legtöbb, Izraeltől kért segítséget” – mondta az ukrán elnök csütörtökön, Kijevből történő videós bejelentkezésén a Jeruzsálemi Héber Egyetem diákjainak.

és milyen magas szinten kellene lennie egymás megértésének” – hangsúlyozta. Emlékeztetett az Ukrajnában felnőtt izraeliekre, köztük Golda Meir volt miniszterelnökre, Sólem Aléchem íróra, és Jichák Ben-Zvi, egykori államelnökre.      

„Értékek és biztonság”

„Amikor a kormányok szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben, az nem az üzletről szól„ – emelte ki. „Ez az értékekről és az általános biztonságról szól, arról, hogy

Sajnos, Izrael még nem csatlakozott a szankciók rendszeréhez” – tette hozzá, és értetlenségének adott hangot az izraeli kormány képviselőivel történt félreértések és kommunikációs nehézségek miatt.   

„Megértjük, hogy Önök sincsenek egyszerű helyzetben” – fogalmazott  Zelenszkij arra utalva, hogy az orosz hadsereg Szíriában, az ország északi határának közelében állomásozik.  Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy hasonló Lengyelország helyzete is, amelyet Oroszország szerinte szintén fenyeget. „Elengedhetetlen logisztikai támogatást nyújtanak nekünk, 2,5 millió embert láttak vendégül” – mondta az ukrán elnök Lengyelország szerepéről, és felidézte, hogy a balti államok is küldtek fegyvereket Kijevnek.

embereket kínoznak, kiskorúakat, fiúkat és lányokat erőszakolnak meg” – állította Zelenszkij, és azzal is megvádolta Moszkvát, hogy táborokat hoz létre emberek kínzására.    

(MTI)

Nyitókép: MTI

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. június 24. 10:59
nem hülyék az izraeliek, kiismertek
Dezsőke
2022. június 24. 08:45
VÉTÓ VÉTÓ VÉTÓ Európa vergődik. Az Unió a szétesés(?) határán. döntései, elhamarkodottak, meghozott szankciói felelőtlenek, embargói Európa gazdaságát és biztonságát meggyengítették. Orbán politikai éleslátása és nemzetének érdekeit szem előtt tartó nézetei terhessé váltak. Elviselhetetlenné vált az egyre autoriterebbé váló Uniónak Orbán igazság-képviselete és kimondása. az utóbbi években, az unió eszme,-és értékrendszere összezavarodott, erkölcsi-végbe torkollott, értéktudattalanná vált,- ami az új birodalomban gondolkodók számára nyílvánvalóan kedvező. Orbán tisztán látja az Unió jelenlegi felelőtlen gondolkodással terhelt helyzetét, Európára, a világra gyakorolt "romboló" hatását. a magyar miniszterelnök ahogyan eddig is, a magyarok képviseletében bizonyos kérdésekben nemmel, igennel vagy VÉTÓVAL szavaz, időnként megakadályozva egy döntést, ami meglátása szerint helytelen, rossz irányba visz, esetleg elkapkodott. a VÉTÓ jogával élés jelenleg az uniós döntéshozatal törvényes jogi lehetősége, ennélfogva az a hangnem, stílus, elmarasztalás és minősítés, amit Magyarországgal és miniszterelnökével szemben a médiában megengednek maguknak, minősíthetetlen és magukra nézve megalázó, gyengeségük jele. a VÉTÓ uniós alapjog, amelynek eltörlése, vagy alkalmankénti összevissza igazítgatása komoly visszaélésekre adhat okot. A VÉTÓT meg kell tartani EURÓPA védelmében. gyakran éppen egy döntés megvétózása menti meg Európát, a világot az elkapkodott, helytelen döntésektől, akár egy esetleges harmadik világháború kitörésétől. az ókori Rómában például a néptribunus vétója is semmissé tette a szenátus határozatát és bizony a középkorban a rendek is éltek vétójogukkal igyekezvén a nekik nem tetsző törvények elfogadását megakadályozni. a vétó nem Orbán Viktor miniszterelnök úrról szól, hanem egy korrekt jogi szabályozás lehetőségéről, a véleménynyilvánítás, - feltétel és kényszer nélküli jogáról, szabadságáról! a vétót a demokráciellenesek tíltják (nemzetközi képviseleti területeken). lehetséges, hogy az Unió lábbal tapossa a demokratikus szavazás szabadságát, az alapvető jogokat?
budapesti
2022. június 23. 23:51
Bár kivándorolt volna oda! Akkor most csalódott szavazó lenne, nem tömeggyilkos.
Kegyes urunk Karolus
2022. június 23. 23:48
Te kis kazár majomgeci, Izrael vezetői nem most jöttek le a falvédőről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!