Elkezdődik az első, nemi erőszakkal vádolt katona tárgyalása Ukrajnában

2022. június 23. 19:24

A vád szerint Mikhail Romanov betört egy házba, megölt egy férfit, majd többször is erőszakot követett el annak feleségén.

2022. június 23. 19:24
null

Elkezdődik a 32 éves, nemi erőszakkal vádolt Mikhail Romanov tárgyalása Ukrajnában. Még több tucat orosz katona hasonló ügyét veheti elő a bíróság az elkövetkezendő időkben – adta hírül a The Guardian.

Romanovot – akinek az ügyét távollétében tárgyalják – azzal vádolják, hogy márciusban Kijev közelében

betört egy házba, megölt egy férfit, majd többször is erőszakot követett el annak feleségén.

Eközben végig fegyvert fogott a nő helyszínen lévő gyermekére. 

Az eljárás zárt ajtók mögött zajlik, a Guardian információ szerint pedig nem egyértelmű, hogy ki védi Romanovot. A lap nem tudta elérni a vádlottat, párja pedig nem akart nyilatkozni. A katonáról az ügyészség sem tudja, hogy hol tartózkodik jelenleg – még az is lehet, hogy már halott.

Nyitókép: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik via AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. június 24. 08:45
Vajon ők is kivégzik majd az elítélteket, mint a szakadárok akarják?
Antal Béla
2022. június 24. 08:12
Annak fényében, hogy az ukránok bejelentették, hogy csak azért találták ki, hogy a nyugattól több segítséget kapjanak. .... Virág elvtárs ez már az ítélet!
kozmosz
2022. június 24. 02:56
Ezzel a szőrzettel katona? Inkább egy tetűfészek hontalan.
SkyCopy
2022. június 23. 22:06
Ez egy teljesen egyedülálló eset a háborúk történetében. Ja nem, amikor úgy volt akkor a németek csináltak ilyeneket, amikor más szelek fújtak már, akkor meg a szovjetek, Aztán most meg kizárólag csak az oroszok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!