Ukrán állampolgárságot kért egy orosz ellenzéki újságíró

2022. június 03. 18:25

Egy moszkvai bíróság korábban elrendelte Alekszandr Nyevzorov letartóztatását, az orosz hadseregről terjesztett álhír vádjával.

2022. június 03. 18:25
null

„Én az áldozat oldalára állok. Nagyon hálás vagyok Ukrajna kimerült, kétségbeesett, vérző népének, hogy befogadott” – írta az újságíró a Telegramon. Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója közölte, hogy

Zelenszkij elnök már alá is írta a rendeletet, amelynek értelmében az orosz újságíró és felesége megkapta Ukrajnában az állampolgárságot.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy május 6-án egy moszkvai bíróság elrendelte az országon kívül tartózkodó Nyevzorov letartóztatását az orosz hadseregről terjesztett álhír vádjával.

Az újságíró korábban beszámolt a mariupoli szülészeti klinika ellen márciusi orosz légitámadásról, amelynek elkövetését Moszkva cáfolja.

(MTI) 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2022. június 05. 15:38
ÁRULOK A VILÁGON MINDENHOL VANNAK,VOLTAK LESZNEK. IGAZ NEM IRIGYLEM AZ ÁRULÁS UTÁNI ÉLETÜKET. IGAZ EZEKNEK A SZEMÉLYEKNEK NINCS LELKIISMERETÜK CSAK A PÉNZ LEBEG A SZEMÜK ELÖTT ÉS CSAK RÁFOGJÁK,HOGY ROSSZUL ÉS ELNYOMÁSBAN ÉLNEK
vitamin
2022. június 05. 09:17
Ez a jellembajnok valószínűleg a helyi Soros-lerakat egyik fizetett csicskája, kb. mint nálunk az index vagy 444 valamelyik magát újságírónak hazudó szarjankója. Mindenesetre jó ütemérzékkel sikerült az összeomlás felé száguldó vonatra felkapaszkodnia, nekem ez így eléggé Darwin-díjas produkciónak tűnik.
kamasuka
2022. június 04. 14:11
Fantasztikus, fantasztikus ... Mindeközben a megszállt területen az ukránok sorban állnak az orosz útlevélért: https://twitter.com/bigrussianshop/status/1532872545791254529
nempolitizálok
2022. június 04. 12:08
Egyre kell vigyáznia, meg ne szólaljon oroszul a Kievi szállodáján kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!