Az oroszok készek megfontolni az Egyesült Királyság fellebbezését a halálra ítélt britek ügyében

2022. június 15. 16:02

London nem nyújtott még be ezzel kapcsolatban semmilyen kérelmet.

2022. június 15. 16:02
null

A Kreml szerint Oroszország kész megfontolni a brit fellebbezést Aiden Aslin és Sean Pinner, az Ukrajnában folytatott harcok miatt halálra ítélt két brit ügyében – számolt be a Sky News-ra hivatkozva a Portfolio.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ugyanakkor elmondta,

London eddig nem nyújtott be fellebbezést.

„Annak az országnak a hatóságaihoz kell fordulni, amelynek bírósága meghozta az ítéletet, és ez nem az Oroszországi Föderáció”

– mutatott rá a szóvivő. „De természetesen minden a Londonból érkező fellebbezésektől függ, és biztos vagyok benne, hogy az orosz fél kész meghallgatni” – folytatta.

Múlt héten ítélték el a három férfit

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Aslint és Pinnert, valamint a marokkói Brahim Saadount múlt héten ítélték el, mert állítólag zsoldosként harcoltak Ukrajna oldalán az Oroszország által támogatott szakadárok által tartott, önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaságban.

Nyitóképen a Donyecki Népköztársaságban halálra ítéltek. Fotó: MTI/EPA

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. június 16. 17:55
Van az a pénz !
optimiska
2022. június 16. 17:52
Ha az angolok felkínálnak egy jó árat, bármi lehetséges. Az ruszkik örűlnek, hogy balekot fogtak. Ajándék.
Samael
2022. június 16. 17:19
Ki kéne végezni az összes elfogott oroszt. Akkor nem lenne több kérdés.
blondibarbi
2022. június 15. 21:50
Szóval van egy marokkói, egy nagyonbrit Aiden Aslin, meg egy ténylegangol. Mivel a marokkói miatt senki se szólt, rajta végrehajtják az ítéletet. A másik 2 meg kap fejenként 500 évet. Jó lesz így Egyesült Királyság ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!