Putyin szövetségese: Londont bombáznák először az oroszok, ha kitörne a világháború

2022. június 25. 20:20

Andrej Guruljov egy balti országok elleni teljes körű invázióról is beszélt az orosz állami televízióban.

2022. június 25. 20:20
null

„Amennyiben kitörne a harmadik világháború, az orosz rakéták első stratégiai célpontja London lenne”

– idézte a Magyar Nemzet Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli szövetségesének, Andrej Guruljovnak a kijelentését, amely az orosz állami televízióban hangzott el.

A moszkvai védelmi bizottságban helyet foglaló parlamenti képviselő többek között

egy balti országok elleni teljes körű invázióról is beszélt az interjúban.

„Teljesen világos, hogy a világot érő fenyegetés az angolszász népektől érkezik”

Guruljov szerint az első légi hadművelet során megsemmisítenék a NATO-országok összes űrműholdját, ezután kiiktatnák a védelmi szövetség légvédelmét.

„Senkit nem fog érdekelni, hogy amerikaiak vagy britek, ebben az esetben mindenkire NATO-országként tekintünk” – fogalmazott a politikus, majd hozzátette, szerinte „teljesen világos, hogy a világot érő fenyegetés az angolszász népektől érkezik”

Guruljov leszögezte, szerinte az invázió az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzák Kalinyingrád nyugati blokádját.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. június 26. 12:58
Mindenki érdemei szerint
foldizs
2022. június 26. 09:53
az oroszoknak nyilván nagyon hiányzik egy NATO elleni háború, amikor még Ukrajnával is alig bírnak
nempolitizálok
2022. június 26. 09:26
Új kereskedelmi szövetség jött életre, amelyhez egyre többen csatlakoznak. BRISCKS B(razília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) Argentina jelezte, hogy ellenzi az orosz szankciókat és szeretne belépni.
nempolitizálok
2022. június 26. 09:04
Angliától és az USA-tól Európának le kell válnia. Ők ezt a háborút kelet-európa népeivel szándékoznak bonyolítani, ha az ukránok kipukkadnak. A NATO helyett egy Európai katonai szüvetség kellene angolok és amerikaiak nélkül. Jelenleg Európa az USA nélkül katonailag totálisan életképtelen, ezért tudja az USA politikailag is irányítani, felhasználva az EU erőforrásait saját gazdasága erősítésére. Ebből következik, hogy az USA az EU katonai és gazdasági gyengítésében érdekelt. Putyin kijelentésével épp azért fenyegette meg az angolokat, hogy azok tisztában legyenek azzal, ezt nem csinálhatják büntetlenül, az erősködő lengyelek és litvánok mögött ők állnak. Egy tisztán gazdasági európai-orosz-kínai (egyéb ázsiai)-indiai gazdasági szövetség lehetne a mostani EU helyett. Az EU átpolitizálódott és teljesen az USA irányítás alá került. Nem tudja már betölteni a szerepét, a résztvevő országok gazdaságilag hanyatlanak. Ha ez így folytatódik, úgyis szétesik pár éven belül, hiszen az ideológiamentes orosz - ázsiai szövetség sokkal életképesebb, már technológiailag is fejlettebb. Jól látszik, embargókkal épp a fordított történik, az orosz-ázsai lesz még erősebb, Európa még gyengébb. Most olvasom, hogy a szén olyan drága lett, hogy lengyel gazdák zabbal helyettesítik a szenet, mert bár kétszerannyiba kerül mint a szén,a zab helyben van és 20-30% csak alacsonyabb áron adható el mint a szén ára. A zab fűtőértéke is nagyon magas. A szénről van szó, amelyről 2 éve azt gondoltuk, mint fütőanyag kihal. Európa így akar versenyezni kínával, Koreával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!