Evakuálásra készülnek Liszicsanszk lakói

2022. június 19. 08:11

A város heves légitámadások célpontja volt.

2022. június 19. 08:11
null

Az oroszbarát szakadárok által 2014 óta részben ellenőrzött Donyec-medencei Szeverodonyeckben folytatódtak szombaton az ádáz harcok, ahol az orosz erők megpróbálnak áttörni – idézte a kelet-ukrajnai Luhanszk megye kormányzóját, Szerhij Hajdajt a 24.hu. A kormányzó elmondta: a szomszédos

Liszicsanszk is heves légitámadások célpontja volt. Lakói evakuálásra készülnek.

Hajdaj azt is közölte, hogy az orosz hadsereg jelentős mennyiségű tartalékos katonát irányított át más hadszínterekről Szeverodonyeckbe.

Az oroszbarát szakadárok szombaton arról is beszámoltak, hogy a Donyeck elleni ukrán tüzérségi támadásban öt polgári személy halt meg, tizenketten pedig megsebesültek – írta a portál.

Nyitókép: ukrán katonák lövik az orosz állásokat az amerikai hadsereg által biztosított M777-es tarackok egyikével a Donyec-medencében. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. június 19. 13:00
Miért most? Nem Moszkvában vannak már a nacik?
vajda.
2022. június 19. 11:02
Miért nem adják fel a zömmel oroszok lakta területeket?
Rugo
2022. június 19. 10:56
Folyton ezt csinálják - bejelentik az evakuációt, majd az ukránok elkezdik lőni a kivonuló ukrán civileket és ráfogják az oroszokra az evakuáció meghiúsulását.
sersem
2022. június 19. 10:29
Ez már milyen hír. A zsoldosok két órás csatát vívtak az ukrán különleges erőkkel, egy csomóan odavesztek, mire rájöttek, hogy egymást lövik. https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/14474 Mielőtt orosz propagandát kiabálna valami ostoba libsi, egy, a zsoldosokkal lévő amerikai újságíró tette közzé a hírt. Van hozzá videó is... https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/14472?single
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!