Ukrán közlés: Már a nagy kaliberű lengyel lövegek is készen állnak a harcra

2022. június 09. 17:24

Az ukrán védelmi minisztérium már több mint 150 ilyen fegyverrel látta el az ukrán fegyveres erőket.

2022. június 09. 17:24
null

A Krab típusú, nagy kaliberű lengyel lánctalpas önjáró löveg is már készen áll arra, hogy az ukrán fegyveres erők bevessék az ország védelmében, akárcsak más fegyvereket, amelyeket Ukrajna a partnereitől kapott – jelentette be csütörtökön Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a Facebookon.

A tárcavezető kifejtette, hogy

a Krab lövegekkel együtt már öt különböző típusú 155 milliméter kaliberű nyugati fegyvert állít Ukrajna hadrendbe.

Kiemelte, hogy a védelmi minisztérium már több mint 150 ilyen fegyverrel látta el az ukrán fegyveres erőket. Szavai szerint az ilyen kaliberű, nyugati országoktól kapott lövedékek készletei már 10 százalékkal haladják meg azt a mennyiséget, amellyel ugyanilyen kaliberű, szovjet típusú lövedékekből Ukrajna a február 24-én kezdődött teljes körű orosz támadás előtt rendelkezett. Megjegyezte, hogy ezeknek a lövedékeknek a hatékonysága nagyobb, mint a szovjet modelleké, így kevesebb fogy belőlük.

Több mint 50 nagy kaliberű ágyút szállítottak már a fegyveres erőknek

Hozzátette, hogy ezzel egyidejűleg több mint ötven egyéb, nagy kaliberű ágyút, valamint ezekhez tartozó lövedékeket szállítottak az ukrán fegyveres erőknek.

– hangoztatta Reznyikov, hozzátéve, hogy az ukrán fegyveres erőket már több száz harckocsival és egyéb – szovjet típusú – páncélozott járművel látta el a tárca. Állítása szerint ezekből az eszközökből az ukrán erők már csaknem ugyanannyival rendelkeznek, mint az orosz hadsereg.

(MTI)

Nyitókép: Twitter

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispolgarigrofo
2022. június 10. 13:48
"A lengyelek saját maguk akarnak magukra atomot" v. ö.: a llllegelső komment: "Lassan már a lengyelekre is egy atomot kivánok.", by bandib a lengyelek nem legyőzni akarják az oroszokat, azt akarják hogy az oroszok hagyják végre békén a szomszédaikat, köztük a lengyeleket is. De erre 500 éve nem képesek: most épp az ukránokat szabadítják fel, legújabban belengették hogy szerintük Lettország nincs is, úgyhogy az aggodalmuk finoman szólva megalapozott. huszadjára, de neked is elmondom: ott születtem, beszélem a nyelvet (mindkettőt), van ott családom is, magyar és ukrán oldalról is, rendszeresen járok oda. Úgyhogy elég jól tudom mi van ott, és az hogy "hát az USA is megölt mennyi afgánt meg irakit, szóval az oroszoknak is lehet" az engem valahogy nem győz meg... Igen, az én családom is veszélyben van Kijevben, úgyhogy a Z betűs muszkák meg akik itt álló fasszal tapsolnak nekik (fidesznyik ún. """jobboldal""") azok forduljanak fel. igen igen igen, elmúúúltnyócév, donbasz 14e "orosz civil", azov, felültek a hullák Bucha-ban... "Ne hasonlítsd az oroszt a szovjethez. " de igen, fogom: https://twitter.com/michaelh992/status/1520360254936080385 https://www.portfolio.hu/global/20220513/szovjet-zaszlok-es-lenin-szobrok-jelzik-az-ukrajnat-megszallo-orosz-csapatok-utjat-543193 "Ja a németek jelen pillanatban jobban hasonlítanak hitlerre, mint az oroszok sztálinra - nem de?" ennek a mondatnak csak nyelvtanilag van értelme...
Rizsa
2022. június 10. 05:33
Amíg át nem lépik a lengyel ukrán határt. Aztán vagy szétlövik az oroszok vagy feltűnik a dark neten . felkínálva olcsón. Eladásra.
Mag Ányos
2022. június 09. 21:41
Hányok ezektől. Egy katasztrófa, hogy gyakorlatilag minden döntéshozó megőrült. Ránk hozzák az utolsó világháborút. Az oroszokba eddig még mindenkinek beletört a bicskája. Most se lesz másként.
pitypang1125
2022. június 09. 21:38
Sokra nem mennek vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!