Vallott az állítólagos kém – elmondta, mi volt az oroszok eredeti terve Ukrajnával

2022. június 24. 22:56

Állítása szerint egy ukrán parlamenti képviselő is segítette Oroszországot Ukrajna elfoglalásában.

2022. június 24. 22:56
null

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat leleplezte az Orosz Föderáció Vezérkari Főigazgatóságának (GRU) titkosszolgálati hálózatát, amelynek az Orosz Föderációt kellett volna segítenie Ukrajna elfoglalásában – írja a Blikk az Interfax értesüléseire hivatkozva.

A cikkben olyan állítások is olvashatók ukrán titkosszolgálati (SZBU) forrásokra hivatkozva, hogy

Az ukrán titkosszolgálat továbbá úgy véli, a hálózat operatív fejlesztése már régóta zajlott, de az SZBU végül a háború elején semlegesítette azt egy volt képviselői asszisztens, Ihor Kolesznyikov letartóztatásával. Az ukrán fél állítása szerint a letartóztatott asszisztens fedőneve „Veterán” volt, és ő volt az összekötő az orosz különleges szolgálat és Andrij Derkacs parlamenti képviselő között. A jelentés szerint különösen az egyik, a parlamenti képviselő által létrehozott magánbiztonsági céget támogatta az orosz vezérkar – írta a Blikk.

Kolesznyikov részletesen ismertette a hálózat tevékenységét

A portál kitért arra is, hogy Kolesznyikov vádalkut kötött, és őrizetbe vétele után tanúvallomást tett. Részletesen ismertette a hálózat tevékenységét és a teljes körű háború előkészítésében betöltött szerepét. Májusban a bíróság bűnösnek mondta ki hazaárulás vádjában.

– mondta Kolesznyikov.

Az egykori képviselői asszisztens vallomása szerint a GRU továbbá a főváros elfoglalására két dandárt tervezett bevetni a különleges erőkből és a különleges műveleti erőkből, amelyeknek Belarusz területéről kellett volna bevonulniuk. Majd Kijevben elfoglalni a kormányzati negyedet, felállítani egy pártot a Verhovna Radában (ukrán parlament), amely megszavazza az új kormány felállítását – olvasható az Interfaxon.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2022. június 25. 15:34
Ostoba barom mandiner, minden ukránszopást meg hazugságot lehoz. Amit csináltok, az valami undorító, idióta szerkesztők.
gyurmi53
2022. június 25. 14:07
Mandi! Nem kellene ennyire átmenni mélyrepülésbe...
Kivűlálló
2022. június 25. 10:02
Ami késik, nem múlik!
Bursty
2022. június 25. 09:30
persze, persze...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!