Újabb támadások érték Harkivot, áldozatok és sebesültek is vannak

2022. június 14. 11:27

A megyében jelenleg is aktív harcok folynak.

2022. június 14. 11:27
null

Az orosz erők folytatták Harkiv megye és több város támadását június 13-án – írta a Kárpátalja.ma az rbc.ua portálra hivatkozva. A megyét rakétákkal és tüzérségi fegyverekkel is lőtték.

A támadások következtében egy ember meghalt, öten megsérültek, köztük három gyerek

– ismertették.

Idézték a harkivi OVA vezetőjét is, aki arról számolt be, hogy a megyében lakóházak, melléképületek, raktárak is megrongálódtak, ezek mellett erdőtüzek is keletkeztek.

Egy 35 éves édesanya életét vesztette

Malinivka faluban egy 11 éves fiú és egy 17 éves lány, Pecsenyihiben pedig egy 3 hónapos gyermek sérült meg, akinek 35 éves édesanyja életét vesztette.

A megyében jelenleg is aktív harcok folynak – tették hozzá.

Nyitókép: MTI/EPA/SERGEY KOZLOV

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. június 14. 12:19
Az SS 14. Waffen gránátos-hadosztálya (1. galíciai), 1944 előtt a 14. SS-önkéntes hadosztály "Galícia" néven a második világháborús német katonai alakulat volt, amely túlnyomórészt ukrán etnikai hátterű katonai önkéntesekből állt. Wikipedia (angol)
Phm045
2022. június 14. 12:09
1941-ben már volt független Ukrajna, ám ez a németek bábállama volt. „Az ukrán nemzeti hadsereg a náci Waffen SS-től kapta első egyenruháit, ezeket az egyenruhákat azonban, a látogatók „érzékenységére” tekintettel nem eredeti formájukban állítják ki. Az SS jelvényeket és halálfejes gombokat kicserélték rajtuk”. Ezzel a náci kötődés eltűnt. Mind a lengyelek, min az ukránok szeretnék elfelejteni azokat a népirtásokat, melyeket egymás ellen és a zsidók ellen elkövettek a háború alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!