Egy ukrán hadifogoly szerint a parancsnokai magára hagyták

2022. június 27. 17:49

„Magamra hagytak, egyedül maradtam, amíg ők elmenekültek” – fogalmazott Mihail Nestoruk a Ria Novosztyi szerint.

2022. június 27. 17:49
null

Egy hadifogságba esett ukrán katona azt mondta: a parancsnokai magára hagyták, és megparancsolták neki, hogy rejtőzzön el a pincében – számolt be a Ria Novosztyi.

A településre érkező orosz katonák a tankokkal összezúzták a pincét, ahol az ukrán katona bujkált, majd

a romok alól kiemelték, és orvosi ellátásban részesítették. 

„Magamra hagytak, egyedül maradtam, amíg ők elmenekültek. Eltört a karom, és egy szilánk megsebesítette a nyakamat. A parancsnok azt mondta, fussak le a pincébe, és ott rejtőzzek el” – mondta Mihail Nestoruk a Ria Novosztyi beszámolója szerint. 

Nyitófotó: Twitter

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2022. június 28. 06:55
Azért azt illik tudni, hogy egy rakéta tüzér és főleg egy lérak rendszer kezelőinek a kiképzése fél év megfeszített oktatási kiképzési időintervallum. Ahol valóban alkalmazható, készségszintű tudást sajátítanak el a katonák. Két hét alatt odáig el lehet jutni, hogy melyik az eleje és melyik a hátulja az indító állványnak kb. Attól ezek a szerencsétlenek nem fogják tudni kezelni, tűzcsapást kiváltani, hogy egy noteszbe felírják, hogy ha ez meg ez van, akkor azt, meg amazt kell megnyomni, deeee emezt meg ne nyomd meg mer jujj. Ez nevetséges. Ha az őserdőben az éhes orangutánnak adnánk egy rahedli konzervet, gyanítom szegény pára attól még rendesen éhes maradna.
foldizs
2022. június 27. 23:20
"a Ria Novosztyi szerint" Jó, hogy nem a Metropol szerint :D
röviden
2022. június 27. 21:36
Nagyon kevéssé hiszek egy friss hadifogolynak, akárki is ejtse fogságba. Mindenesetre sok minden nem szeretnék lenni, de frissen sorozott ukrán baka talán a legkevésbé.
MayorAnna 03
2022. június 27. 21:08
Hátravinni, agyonlőni! - a parancsnokát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!