Zelenszkij pártja beléphet az európai liberálisok közé

2022. június 03. 16:45

Az ALDE már egy ideje szerette volna a tagjai között tudni a Nép szolgája nevű ukrán politikai formációt.

2022. június 03. 16:45
null

Mint ismert, Volodimir Zelenszkij jó ideje arra törekszik, hogy a háborúban álló országa mielőbb az Európai Unió tagja lehessen. Talán ehhez most egy fokkal sikerült közelebb kerülnie, hiszen pártját, a 2017-ben alapított Nép szolgáját június 2-án, csütörtökön a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) képviselőcsoport a tagjai közzé fogadta dublini kongresszusukon – számolt be az euroactiv.com.

A portál felhívta arra is a figyelmet, hogy bár az elmúlt hetekben feszült volt a viszony az ukrán elnök és francia kollégája, Emmanuel Macron között, – akinek pártja, a La Republique en Marche az ALDE-szövetség legnagyobb tagja –,

a franciák ennek ellenére támogatták az ukránok csatlakozási kérelmét.

Február 28-án már ideiglenes tagsági státuszt kaptak

A lépés nem volt váratlan. Az ALDE egy ideje már „kerülgette” a Nép szolgáját, amely a 2019-es választásokon többséget szerzett az ukrán parlamentben.

Az EURACTIV a cikkben emlékeztetett arra, hogy Zelenszkij pártja február 28-án kapta meg a Liberálisoktól az ideiglenes tagsági státuszát, néhány nappal azután, hogy az orosz erők lerohanták Ukrajnát.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2022. június 04. 11:28
Végiggondolta ezt az Aldi? Guy Verhofstadt így riválist kap Zelenszkij személyében a párt demagóg hülye posztján.
tölgy
2022. június 04. 03:00
Nácik és bolsik! Végül összenő, ami összetartozik. A tesók az évszázados "cicaharc" végén egymásra találtak.
nempolitizálok
2022. június 03. 20:38
Odavaló. Az Azovval együtt.
pitypang1125
2022. június 03. 19:15
Jó messzire mennek vele. Az eu egyik legszánalmasabb gitt egyletének a tagjai lehetnek, és úgy hogy eu tagok ebben az évszázadban biztos nem lesznek. Nha bravó. Mondaná erre Ferenc Ferdinánd. Muhahaha. Hozzátenném, hogy az évszázad felére Eu sem lesz, több mint valószínü.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!