Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Az EU feltételekhez köti a lengyel helyreállítási pénzek folyósítását

2022. június 02. 19:38

Von der Leyen elmondta, csak azután utalnak, ha a lengyelek véghez viszik a bírói fegyelmi rendszer reformját.

2022. június 02. 19:38
null

Az Európai Bizottság (EB) „nagyon mély értékelés alapján zöld fényt adott” a lengyel helyreállítási tervnek – erősítette meg Ursula von der Leyen az előző nap ismertetett bizottsági döntést az Andrzej Duda lengyel elnökkel és Mateusz Morawiecki kormányfővel a Varsó melletti Konstancin Jeziornában rendezett közös sajtóértekezleten.

Az Európai Bizottság elnöke, ugyanakkor kijelentette: az uniós helyreállítási alapból az első részletet azt követően folyósítják, hogy

új, független testülettel helyettesítik a lengyel legfelsőbb bíróság fegyelmi kamaráját,

megreformálják a bírákra alkalmazott illető fegyelmi rendszert, és lehetővé teszik a fegyelmi kamara döntéseinek felülvizsgálatát.

(MTI)

Nyitóképen: Ursula von der Leyen Andrzej Duda és Mateusz Morawiecki társaságában. Fotó: WOJTEK RADWANSKI / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. június 03. 09:03
Olyan ez mint az imf, megmondjuk, hogy a gazdaságodon hol kell léket ütnöd, hogy amit kapsz pénzt, azzal se tudd befoltozni, és a gazdaságodat uralhassák. Ők most megmondják, hogy a jogállamiságodon hol kell rést ütnöd, hogy örökre elveszítsd az irányítás jogát. Édi pofik!
pipa89
2022. június 03. 08:29
Milyen érdekes ez az egész sztori... Azt hiszem az elkövetkező történések egyik kulcstörténete lesz a lengyelek átállása Nyugat-Ukrajnáért. A pénz önmagában kevés lett volna, itt valami olyan dolgot ígért be nekik az USA, valamiért cserébe, aminek az eu-s pénz csak közvetett jutalma... Ha így van, Európa harmadjára is lángba borul. Alea iacta est.
Czápa
2022. június 03. 07:19
Szóval: - meg van szakértve, nagyon jó a lengyel terv - még nem teljesen jó fiúk , majd ha azok lesznek kapnak lóvét Nem fognak, vagy nem annyit.
krampus
2022. június 03. 06:59
Tusko mindig is soros embere volt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!