Íme a részletes térképek az ukrajnai orosz invázió jelenlegi állásáról

2022. június 17. 22:13

Az Institute for the Study of War (ISW) amerikai agytröszt közzétette térképes helyzetjelentését.

2022. június 17. 22:13
null

Az Institute for the Study of War (ISW) amerikai agytröszt közzétette térképes helyzetjelentését az ukrajnai orosz invázió állásáról.

A Twitteren megosztott térképek és hozzá fűzött magyarázatok szerint a következő a hadihelyzet a konfliktus legfontosabb pontjain: A dél-ukrajnai Herszon megye északnyugati részén az orosz erők folytatták a visszavonuló állások megerősítését, valószínűleg ukrán ellentámadásra számítva a térségben.

Az orosz erők hamis zászlós műveleteket rendezhetnek Herszon város környékén, hogy

elriasszák a civil lakosságot az ukrán ellentámadás támogatásától.

Az orosz csapatok állítólag demonstratív támadásokat hajtottak végre a déli Zaporizzsja megye keleti részének települései ellen, hogy az ukrán egységeket a helyükön rögzítsék.

 

Az északkelet-ukrajnai Harkivnál az oroszok továbbra is helyi összecsapásokat folytatnak az ukrán erőkkel, hogy fenntartsák elfoglalt állásaikat az ukrán–orosz határ közelében, bár jelentős terület nem cserélt gazdát.

 

Az orosz erők folytatták a szárazföldi támadásokat Szeverodonyeck városa, illetve a Licsianszk felé tartó ukrán szárazföldi kommunikációs vonalak mentén fekvő települések ellen.

 

Az ukrán erők újraindíthatják az ellentámadást Izjumtól nyugatra. Az oroszbarát Rybar Telegram-csatorna állítása szerint az ukrán erők pontonhidat létesítettek Izjumtól mintegy 26 km-re nyugatra.

 

Nyitókép: AFP

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. június 19. 09:16
békét
Folyékony Szilárd
2022. június 18. 23:12
Minden ukrán város elfoglalása az orkoknak minimum 3 hónapba telik. Ha így haladnak, talán 2083-ra végeznek a különleges faszságukkal.
Kegyes urunk Karolus
2022. június 18. 20:20
Z Ha Elenszkijt nem zárják rövid időn belül gumiszobába, akkor Kijevből városállam lesz.
Uppsala
2022. június 18. 18:30
Nem rossz a felírat a tankon; vannak akik még ilyen helyzetekben is tudnak viccelődni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!